Και όμως, αξίζεις πολλά περισσότερα απ’ ότι σε έχουν κάνει να πιστέψεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε την “μέρα της Μαρμότας” και έχουμε καταντήσει ρομποτάκια που απλά συμβιβάζονται λέγοντας: “Τι να κάνω; Όλοι πάνω-κάτω το ίδιο σκατά είμαστε.” Όχι φίλε μου, μην μπεις σε αυτή την λούμπα γιατί δεν θα σηκώσεις ποτέ κεφάλι. Μην σταματήσεις να ελπίζεις και μην υποτιμάς τις δυνατότητες σου.

Τώρα θα μου πεις ποιες δυνατότητες ρε φίλε στην Ελλάδα του 2024; Και όμως για να μην ασπρίσουν τα ωραία σου μαλλάκια και καταντήσεις να “κουμπώνεις” ένα χαπάκι κάθε βράδυ για πάρει τις σκέψεις μακριά και να κοιμηθείς, πρέπει να αρχίσεις να ανασκουμπώνεσαι.

Ίσως τώρα, παρά ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να το πιστέψεις ότι, ναι, έχεις γεννηθεί για κάτι περισσότερο από το απλώς να πηγαινοέρχεσαι σε μια δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνεις την στοίβα από λογαριασμούς που μαζεύονται κάθε μήνα στο τραπεζάκι δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Έτσι κι αλλιώς δεν τους προλαβαίνεις και πάντα κάτι άλλο “σκάει” για να αθετήσεις μια πληρωμή.

Τώρα κινδυνεύεις περισσότερο από ποτέ να εγκαταλείψεις την ελπίδα, την προσπάθεια, την αντίδραση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, σε πνίγει η αγωνία, σε παραλύει ο φόβος και σε τρομάζει το αβέβαιο αύριο. Γιατί όταν την ψυχή μας την πλακώνει η μαυρίλα, είναι δύσκολο να δούμε το φως. Να δούμε ότι είμαστε εδώ για κάτι μεγαλύτερο. Ότι αξίζουμε μια ζωή με περισσότερη προοπτική στην χώρα που μεγαλώσαμε, στην χώρα που θα αφήσουμε πίσω μας.

“Βρες το δικό σου κουμπί και πίστεψε σε σένα.”

Μην αφήσεις την ψυχική, νοητική και πνευματική παραλυσία της εποχής, να σου σκεπάσει σαν πέπλο τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια. Πρέπει να πιστεύεις στο μεγαλείο της ύπαρξής σου, στην μοναδικότητά σου, στις δυνάμεις σου. Και θα πρέπει να ενεργοποιήσεις εκείνες τις δυνάμεις που σίγουρα υπάρχουν μέσα σου για να αλλάξει η ψυχολογία σου. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα όταν θέλει και αποφασίσει να εργαστεί με πίστη, με θέληση και δύναμη.

Ο καθένας μας διαθέτει αυτές τις αρετές μέσα του. Απλώς πρέπει να τις ξεθάψουμε και να οπλιστούμε με ενθουσιασμό, με πείσμα και επιμονή. Ξανά και ξανά έχει αποδειχτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που πραγματικά θέλει κάτι (και δεν εννοούμε την συνομωσία του σύμπαντος). Βρες το δικό σου κουμπί και πίστεψε σε σένα. Γιατί αξίζεις πολλά περισσότερα απ’ ότι νομίζεις. Γιατί αξίζεις πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια μας έκαναν να πιστέψουμε.

Τα λέμε όλα αυτά καθώς παίρνουμε και εμείς δύναμη μέσα από αυτά. Ο κόσμος σίγουρα δεν είναι ρόδινος, αλλά ένας άνθρωπος δικαιούται να έχει όνειρα και να προσπαθεί να τα υλοποιήσει με κάθε κόστος. Εξάλλου είναι κάτι που μας διαχωρίζει από τα ζώα και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν και τίποτα να μας κλέψει έστω και αυτά.

Διαβάστε επίσης: 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανδρών

Share.

Comments are closed.