Η Warner Bros των ΗΠΑ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την αλληλοεπίδραση του λογαριασμού της ταινίας Barbie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα “Barbenheimer” memes που έχoυν προκαλέσει μεγάλη προσβολή στην Ιαπωνία.

Μερικά memes έδειχναν τη Μάργκοτ Ρόμπι με ένα χτένισμα που παρέπεμπε στο φονικό “μανιτάρι” που σχηματίστηκε πάνω από την Χιροσίμα και το Ναγακσάκι μετά την ρίψη ατομικής βόμβας . Ο επίσημος λογαριασμός της ταινίας της Barbie απάντησε: “Αυτός ο Κεν είναι στυλίστας”.

Άλλο meme που εξόργισε τους Ιάπωνες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που δείχνει τον Κίλιαν Μέρφι, ο οποίος υποδύεται τον “πατέρας της ατομικής βόμβας” στο “Oppenheimer”, να κουβαλά την Ρόμπι στους ώμους του μέσα από μια φλεγόμενη πόλη. Ο επίσημος λογαριασμός της ταινίας Barbie απάντησε: “Θα είναι ένα καλοκαίρι που θα μείνει αξέχαστο”.

“Θεωρούμε εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός των αμερικανικών κεντρικών γραφείων για την ταινία ‘Barbie’ αντέδρασε στις αναρτήσεις των θαυμαστών του ‘Barbenheimer’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παίρνουμε αυτή την κατάσταση πολύ σοβαρά. Ζητάμε από τα κεντρικά γραφεία των ΗΠΑ να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Ζητούμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν από αυτή τη σειρά αλόγιστων αντιδράσεων. Warner Bros Japan”, έγραψε η Warner Bros. Japan σε δήλωση της στο Twitter.

“Στις 8:15 π.μ. στις 6 Αυγούστου 1945 (Σόουα 20 του Ιαπωνικού ημερολογίου), μια ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία”, αναφέρεται στο σημείωμα στο Twitter. “Η ιδιαίτερη φύση της ζημιάς που προκλήθηκε από τις ατομικές βόμβες είναι ότι η μαζική καταστροφή και η μαζική δολοφονία συνέβησαν ταυτόχρονα ακαριαία και αδιάκριτα”.

Η “Barbie” έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου στην Ιαπωνία – πέντε ημέρες μετά την 78η επέτειο από την επίθεση με ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Το “Oppenheimer” δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το #NoBarbenheimer είναι έχει γίνει τάση στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Ενώ η ταινία Κρίστοφερ Νόλαν συζητά το ζήτημα του εάν οι βομβαρδισμοί τελικά έσωσαν ζωές και έφεραν διεθνή ειρήνη, η τελευταία αψιμαχία υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ευαισθησία όσον αφορά την συζήτηση για τα πυρηνικά όπλα στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δύο ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945.

Με πληροφορίες από Variety


Διαβάστε επίσης: Η Barbie και το Oppenheimer “καθάρισαν” πάνω από 1 δισ. δολάρια σε 2 εβδομάδες