Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κρατικός διαστημικός οργανισμός της Ρωσίας, Roscosmos, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να γυρίσει μια κινηματογραφική ταινία στο διάστημα αργότερα φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία θα φέρει τον τίτλο “Challenge” και θα έχει σκηνοθέτη τον Κλιμ Σιπένκο. Τον πρωταγωνιστικο ρόλο θα αναλάβει η ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ, η οποία λέγεται ότι θα υποδυθεί μια χειρούργο που ταξιδεύει στο διάστημα για να κάνει μια επέμβαση σε έναν κοσμοναύτη που είναι πολύ άρρωστος για να επιστρέψει στη Γη.

Η είδηση αυτή ​​σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος διαστημικός αγώνας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, που φέρνει στο μυαλό εποχές Ψυχρού Πολέμου, καθώς το περασμένο έτος ανακοινώθηκε ότι ο Τομ Κρουζ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μεγάλη μήκους ταινία στο διάστημα, την παραγωγή της οποίας θα οργανώσουν από κοινού η NASA και η Space X του Έλον Μασκ.

Τα γυρίσματα της αμερικάνικης ταινίας, την σκηνοθεσία της οποίας έχει αναλάβει ο Νταγκ Λίμαν, λέγεται ότι πρόκειται να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Η τανία δράσης δεν έχει ακόμα τίτλο, αλλά τα Universal Studios πρόκειται να διαθέσουν 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία της.

Όσον αφορά την ρωσική ταινία, όπως φαίνεται η Roscosmos προσπαθεί να προλάβει την NASA, καθώς οι Κλιμ Σιπένκο και Γιούλια Περεσίλντ έχουν ήδη περάσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και τον Ιούνιο πρόκειται να ξεκινήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για διαστημικές πτήσεις. Το πλήρωμα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 5 Οκτωβρίου 2021, π΄ργαμ που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν εκεί και τους Αμερικανούς συναδέλφους τους.

Το κάστινγκ για την ρωσική ταινία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, και σύμφωνα με την Roscosmos οι υποψήφιες έπρεπε να είναι Ρωσίδες μεταξύ 25 και 40 ετών, να ζυγίζουν 50 εως 70 κιλά και η περιφέρεια του στήθους τους να μην ξεπερνά τα 112 εκατοστά. Επιπλέον θα έπρεπε να είναι σε θέση να τρέχει 1 χιλιόμετρο σε τρεισήμισι λεπτά ή λιγότερο, και να κολυμπά 800 μέτρα ελεύθερο σε 20 λέπτά.

Όσον αφορά τον Τομ Κρουζ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται να γίνει 59 ετών φέτος, διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση και όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές κάνει όλες τις επικίνδυνες σκηνές στις ταινίες του μόνος του.


Διαβάστε επίσης: Τομ Κρουζ: 13 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον διάσημο ηθοποιό