Η παραθαλάσσια κατοικία που πάντα ονειρευόσασταν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σκαρφαλωμένη στο δυτικότερο άκρο της νήσου Βανκούβερ στον Ειρηνικό ωκεανό, και συγκεκριμένα στην περιοχή Tοφίνο, βρίσκεται μια πανεμόρφη παραθαλάσσια κατοικία σχεδιασμένη από τους αρχιτέκτονες της εταιρίας Olson Kundig, η οποία περιβάλλεται από ψηλά δένρα και προσφέρει απεριόριστη θέα στον ωκεανό.

Πρόκειται για μια κατοικία 232 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα και χάλυβα, ενώ αρκετές επιφάνειες στο εσωτερικό της είναι από ξύλο. Αποτελείται κυρίως από έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, και “λούζεται” από φυσικό φως στην νότια πλευρά που βλέπει στον ωκεανό, ενώ είναι απομονωμένη και προστατευμένη από την άλλη πλευρά. Οι τζαμαρίες από το δάπεδο έως την οροφή στους χώρους κοινής διαβίωσης προσφέρουν πανοραμική θέα στο δάσος και τον ωκεανό, ενώ δύο τζάκια στα δύο απέναντι άκρα του εσωτερικού δίνουν μια αίσθηση καταφυγίου.

Οι ζεστές, φυσικές αποχρώσεις του εσωτερικού εμπνέονται από το παράκτιο δάσος του Τοφίνο, ενώ εντύπωση κάνουν τα έργα τέχνης του ιδιοκτήτη που ενσωματώθηκαν στο σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς οι τοίχοι πάνω από τα δύο τζάκια σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ταιριάζουν οι πίνακες των Sam Francis και Diego Singh.

Διαβάστε επίσης: Η εξοχική κατοικία στην Σαντορίνη που θα θέλαμε να περάσουμε αυτό το καλοκαίρι!

Share.

Comments are closed.