Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, πρότεινε όριο ηλικίας σε όσους θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ, μέσω ανάρτησης του στο Twitter.

“Ας βάλουμε ένα όριο ηλικίας πάνω από το οποίο δεν θα μπορεί κάποιος να διεκδικήσει πολιτικό αξίωμα, ίσως έναν αριθμό λίγο κάτω από τα 70”, έγραψε στο tweet του την Πέμπτη ο Έλον Μασκ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση του ιδρυτή της SpaceX και της Tesla έγινε αμέσως viral και χιλιάδες χρήστες στο Twitter φάνηκαν να συμφωνούν με την πρόταση του.

Να θυμίσουμε πως τόσο ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, όσο και ο προκάτοχος του, Ντόνλαντ Τραμπ, είναι πάνω από 70 ετών, ενώ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, με τον οποίο ο Μασκ έχει τσακωθεί στο παρελθόν, είναι 80 ετών.

Τον περασμένο μήνα, απαντώντας στο tweet του Σάντερς που απαιτούσε από τους εξαιρετικά πλούσιους Αμερικανούς να “πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί”, ο Μασκ είπε: “Συνεχίζω να ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός”.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία αποτελούν αντικείμενο συζήτησης εδώ και χρόνια. Παρόλο που οι ΗΠΑ ορίζουν ως ελάχιστο όριο ηλικίας τα 35 έτη για τους υποψηφίους προέδρους, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας.


Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ τελικά κράτησε ένα σπίτι 37,5 εκατ. δολαρίων στην Γη