Έτσι θα μπορέσεις να κρατήσεις τη σχέση σου “ζωντανή”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σίγουρα σε όλους σας έχει τύχει να δείτε ένα ζευγάρι μεγάλης ηλικίας να κρατιέται χέρι-χέρι και δείχνει ακόμα ερωτευμένο, έτσι δεν είναι; Αυτή είναι προφανώς μια εικόνα που σας κάνει να αναρωτιέστε “πως καταφέρνουν να είναι έτσι μετά από τόσα χρόνια κοινής συμβίωσης;”

Πολλοί ειδικοί λένε ότι τα ζευγάρια που παραμένουν παντρεμένα τα επτά πρώτα χρόνια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν για πάντα μαζί, και οι πιθανότητες να χωρίσουν μειώνονται όσο τα χρόνια περνάνε. Ωστόσο, το ότι ένα ζευγάρι δεν χωρίζει δεν σημαίνει ότι είναι και ευτυχισμένο, καθώς ένας γάμος είναι ένας διαρκής αγώνας, όπου και οι δύο πλευρές πρέπει να μην επαναπαύονται και να προσπαθούν διατηρήσουν την σχέση τους “ζωντανη”.

Αν λοιπόν θέλετε να είστε ένα από τα ζευγάρια που θα τους “χωρίσει ο θάνατος»”, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

– Πιαστείτε χέρι – χέρι όσο πιο συχνά μπορείτε.

– Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση ή μια ταινία μαζί, πάντα να κάθεστε δίπλα-δίπλα και να αγγίζεστε. Δεν πρέπει να έχει ο καθένας “την πολυθρόνα του”.

– Όταν μαλώνετε ή εκφράζετε τις ανησυχίες σας για κάτι, να θυμίζετε πάντα στον σύντροφο σας ότι τον αγαπάτε.

– Πάντα να λέτε ευχαριστώ και ποτέ να μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο.

– Κάντε μασάζ στους ώμους του άλλου σας μισού μερικές φορές την εβδομάδα. Ποτέ μην ρωτάτε τον σύντροφο σας αν το θέλει ή αισθάνεστε υποχρεωμένοι, απλώς κάντε το.

– Μην φοβάστε να είστε αυτός που αγαπάει τον άλλον περισσότερο.

– Ποτέ μην προσπαθήσετε να “αγοράσετε” την αγάπη του άλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε δώρα ο ένας στον άλλο.

– Μην χρησιμοποιείτε τα παιδιά και τα ωράρια τους ως δικαιολογία για μην περάσετε χρόνο μαζί. Πάντα μπορείτε να βρείτε τον τρόπο για περάσετε λίγο χρόνο με τον σύντροφο σας.

– Ποτέ μην σταματήσετε να βγαίνετε ραντεβού. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προγραμματίσετε να βγαίνετε ραντεβού μια φορά το μήνα, είτε πηγαίνοντας για φαγητό, είτε για να παρακολουθήσετε μια ταινία στον κινηματογράφο.

– Βγάλτε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα. Είναι απίστευτο το πόσο επηρεάζει την σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα.

– Αν κάποιος από τους δυο σας παραδεχτει ότι έχει κάνει λάθος, το οποίο δεν είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να τον συγχωρέσετε. Δεν πρέπει να κρατάτε κακία, ούτε να αφήνετε ένα “σύννεφο” να πλανάται πάνω από την σχέση σας,

– Πάντα να κάνετε μικρές χειρονομίες που μπορεί να κάνουν το άλλο σας μισό χαρούμενο, όπως το να του αφήσετε ένα χιουμοριστικό σημείωμα για να του φτιάξετε την διάθεση πριν πάει στη δουλειά ή να του μαγειρέψετε το αγαπημένο του γεύμα. Αυτό είναι κάτι που εκτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι, καθώς νιώθουν ότι έχουν έναν άνθρωπο που τους νοιάζεται.

– Πάντα να τους κάνετε κοπιλιμέντα, γιατί όλοι τα έχουν ανάγκη.

– Μην μιλάτε συνεχώς για τον εαυτό σας αν δεν σας ζητηθεί.

– Πάντα να σέβεστε τις επιθυμίες του άλλου, ακόμα και αν δεν συμφωνειτε με αυτές.


Διαβάστε επίσης: Καταρρίπτουμε 9 μύθους για τις σχέσεις

Share.

Comments are closed.