Μια αρχιτεκτονική ρωσική εταιρεία δημιούργησε μια κατοικία, η οποία παίρνει έμπνευση από το περίφημο ηλεκτρικό Cybertruck της Tesla που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό από τον CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Μπορεί η παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla να αποδείχτηκε φιάσκο και να έριξε κατακόρυφα την μετοχή της εταιρείας, καθώς δεν ήταν τόσο “άθραυστο” όσο νόμιζαν,  ωστόσο δεν είχε μόνο επικριτές, καθώς η ρωσική αρχιτεκτονική εταιρεία Modern House βρήκε το σχέδιο του πολύ εμπνευσμένο, και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό σπίτι-καταφύγιο σε περίπτωση καταστροφής, με την ονομασία Cyberhouse.

Το Cyberhouse διαθέτει πύλες από χάλυβα και ένα ασφαλές χώρο στάθμευσης κάτω από το έδαφος για το Cybertruck, το οποίο θα κατεβαίνει μέσω ανελκυστήρα. Τα παράθυρα της κατοικίας είναι θωρακισμένα (ελπιζουμε όχι όπως του φορτηγου) και οι εξωτερικοί τοίχοι είναι από ένα εξαιρετικά ισχυρό υλικό κατασκευασμένο από χάλυβα και σκυρόδεμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σπίτι κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει σε ακραίες συνθήκες – από τον Αρμαγεδών έως μια πυρηνική καταστροφή, ενώ αναφέρει ότι ο εσωτερικός κλιματισμός του σπιτιού ελέγχεται μια “αυτόνομη γεωθερμική αντλία θερμότητας”.

Το Cyberhouse έχει μέγεθος 300 τετραγωνικά μέτρα, με την εταιρεία να λέει ότι είναι αρκετά άνετο για έξι άτομα, αλλά σε “ακραίες συνθήκες” μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10 άτομα.

Το σπίτι φυσικά ακόμα δεν υπάρχει, και η εταιρεία λέει πως είναι μέρος ενός “αρχιτεκτονικού παιχνιδιού”, ωστόσο υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι που έχουν υποβάλλει πρόταση για να τους χτίσουν ένα. Τελικά δεν είναι και τόσο παιχνίδι, καθώς η εταιρεία έχει θέσει μια βασική τιμή για το σπίτι, η οποία είναι 865.000 δολάρια!


Διαβάστε επίσης: 5 σκληρά ρολόγια για όταν ξεσπάσει ο Αρμαγεδών