Ένα γκαράζ του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο λοφτ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοιτάζοντας κανείς τις φωτογραφίες αυτού του μοντέρνου λοφτ, το οποίο ονομάζεται Porta Volta Garage Conversion, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι αυτός ο χώρος ήταν ένα πρώην γκαράζ αυτοκινήτων του 19ου αιώνα.

Η εκπληκτική αυτή κατοικία, η οποία βρίσκεται στην πολυσύχναστη συνοικία Porta Volta στο Μιλάνο, αντανακλά τόσο την πολυπλοκότητα της πόλης όσο και τη χαρακτηριστική κομψότητα του σύγχρονου ιταλικού σχεδιασμού. Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Tommaso Fantoni, ο οποίος διατήρησε πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως τις καμάρες και τους εκτεθειμένους τοίχους από τούβλο, ωστόσο πρόσθεσε μερικές σύγχρονες πινελιές, προσδίδοντας της βιομηχανικό στυλ.

Διάφορες λεπτομέρειες στην κατοικία είναι εμπνευσμένες από την αγάπη του πελάτη για την ιστιοπλοΐα. Για παράδειγμα, τα δρύινα πατώματα που αποτελούνται από μεγάλες σανίδες, είναι μια  αναφορά στα καταστρώματα των ιστιοφόρων σκαφών, ενώ η σπειροειδής ξύλινη σκάλα, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μοιάζει με προπέλα. Τέλος, τα σκούρα πλακάκια στο κυρίως μπάνιο προέρχονται από την Λιγυρία, μια περιοχή την οποία ο πελάτης επισκέπτεται συχνά με το ιστιοφόρο του.

Στο κατώτερο επίπεδο της κατοικίας υπάρχει το σαλόνι, ένας ξενώνας, η κουζίνα και ένας χώρος μελέτης. Η σπειροειδής σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο, στον οποίο υπάρχει το κυρίως υπνοδωμάτιο και ένα βεστιάριο.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες του πανέμορφου λοφτ:


tomoarchitects.com

Share.

Comments are closed.