Δες τι πρέπει να αποφύγεις να κάνεις σε ένα ραντεβού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο τώρα απέκτησε και όνομα. Μιλάμε για μια τάση που υπάρχει μεταξύ των ζευγαριών εδώ και πολλές δεκαετίες, την οποία οι νέες γενιές ονομάζουν “eclipsing”.

Τι είναι όμως το eclipsing;

Ουσιαστικά το “eclipsing” είναι μια τεχνική φλερταρίσματος που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και σημαίνει την τάση που έχει συνήθως κάποιος να υιοθετεί τα ενδιαφέροντα αυτού που έχει σχέση και να προσποιείται ότι του αρέσουν. Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία πήρε στοιχεία από διάφορες online εφαρμογές dating, το 48% των ανθρώπων που είχαν σχέση με κάποιον το έκανε, ενώ το 45% των singles παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει στο παρελθόν.

Η σύμβουλος ζευγαριών και dating, Heidi Gee, ανέφερε ότι νομίζει πως όλοι μας έχουμε κάνει το “eclipsing”. Ενώ είναι μια παλιά τεχνική, εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη για όσους την επιλέγουν, καθώς υπάρχουν αρκετές παγίδες και μπορεί να φτάσει στο σημείο να γίνει εμμονή (Αν δει κανείς την σειρά του Netflix “You”, θα το καταλάβει αμέσως). Από την άλλη μεριά, όσοι γνωρίσουν κάποιον που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική, μπορεί να βαρεθούν αμέσως και φυσικά να μην υπάρξει καν δεύτερο ραντεβού.

Έτσι, σύμφωνα με την Heidi, όσοι χρησιμοποιούν το “eclipsing” θα πρέπει πρώτα να κάνουν μια έρευνα έτσι ώστε να μην φανούν σαν “ηλίθιοι” και φυσικά να κατανοήσουν τι ακριβώς μπορούν να πουν ότι τους αρέσει. Για παράδειγμα μπορεί να μετανιώσουν αν πουν ότι τους αρέσει το skydiving ή το surfing, ακόμα και κάποια μουσική, όπως η heavy metal, που κατά τα άλλα ποτέ δεν θα άκουγαν.

Η Heidi επίσης αναφέρει ότι δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να οικειοποιηθείτε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου που στην ουσία μόλις γνωρίσατε, και είναι αρκετό, αλλά και πιο ειλικρινές, απλά να δείχνετε ενδιαφέρον κάνοντας τους ερωτήσεις σχετικά με αυτά που τους αρέσουν.

Έτσι αν δεν είστε πολυμαθείς, μην το “παιξετε” γκουρού στο σκάκι ή ότι η “Γαλλική” είναι η μητρική σας γλώσσα, γιατί μπορεί να γίνετε ρεζίλι


Διαβάστε επίσης: Όσοι αναζητάτε ταίρι την εορταστική περίοδο κινδυνεύετε να γίνετε… “χιονάνθρωποι”!

Share.

Comments are closed.