Ξεχάστε το “Ghosting” – η ξαφνική διακοπή της επικοινωνίας από την μία πλευρά χωρίς λόγο, εξήγηση και προειδοποίηση με εσένα να λες “τι εγινε ρε παιδια;” – καθώς μια νέα μάστιγα της εποχής μας όσον αφορά το dating έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια και πολύ πιθανόν έχεις ζήσεις κι εσύ κάτι τέτοιο.

Μιλάμε για το “Cloaking”, κατά το οποίο το άτομο που έχετε κανονίσει ραντεβού – μέσω social media συνήθως -, δεν εμφανίζεται ποτέ, αλλά και εξαφανίζεται από την ζωή σας χωρίς εξήγηση, κάνοντας σας μπλοκ από όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η νέα τάση στο dating προέρχεται από την αγγλική λέξη cloak που σημαίνει μανδύας και μεταφορικά νοείται ότι κάποιος τον φόρεσε και έγινε αόρατος, άρα εξαφανίστηκε εντελώς. O όρος αυτός καθιερώθηκε από τη δημοσιογράφο Rachel Thompson, η οποία είχε κανονίσει να βγει ένα ραντεβού με άνδρα που είχε δει άλλη μια φορά και αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο συνάντησης τους.

Όταν πήγε στο σημείο που είχαν ραντεβού και αφού περίμενε αρκετή ώρα, αποφάσισε να τον πάρει τηλέφωνο και προς έκπληξη της δεν τον έβρισκε πουθενά, ούτε καν στα social media. Έτσι δημοσιοποίησε την εμπειρία της στο διαδίκτυο και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν η μόνη που είχε ζήσει κάτι τέτοιο.


Διαβάστε επίσης: Συμπεριφέρσου σαν gentleman ακόμα και στα social media