Πολλοί από τους διάσημους που γνωρίζουμε σήμερα, πριν ακόμα αποκτήσουν δόξα και χρήματα, ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεν είχαν φτάσει στο επίπεδο της επιτυχίας ή του πλούτου που έχουν σήμερα, μέχρι να γίνουν 30 ή 40 χρονών.

Σίγουρα αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μας διαβάζοντας τις ιστορίες τους, καθώς είναι η απόδειξη ότι ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Δείτε παρακάτω 12 διάσημους ανθρώπους που ξεκίνησαν από το μηδέν και έφτασαν στη κορυφή.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

© Rebecca Sapp / Getty Images / Ideal Image

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Οι γονείς του χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννηση του και ο Ντι Κάπριο έζησε τον περισσότερο καιρό με τη μητέρα του. Μαζί με τη μητέρα του έμειναν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες, και η ίδια έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν.

Χίλαρι Σουάνκ

© Gareth Cattermole / Getty Images / Ideal Image

Η Χίλαρι Σουάνκ κατάφερε να γίνει μεγάλο όνομα στο Χόλιγουντ, κυρίως για τον ρόλο της στην ταινία “Million Dollar Baby” σε σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ, που της χάρισε το δεύτερο Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού και επιπλέον μια Χρυσή Σφαίρα. Σύμφωνα με το Insider, το 2001 είχε δηλώσει: “Δεν ξέρω τι έκανα σε αυτή τη ζωή για να το αξίζω αυτό. Είμαι ένα απλό κορίτσι που ζούσε σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα και είχε ένα όνειρο. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πραγματοποιηθεί.”

Jay Z

© Kevin Winter / Getty Images / Ideal Image

Πριν ο Jay Z γίνει ένας από τους πλουσιότερους ράπερ παγκοσμίως, ήταν ένα φτωχό παιδί που ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Μπρούκλιν και ήταν μπλεγμένος σε διάφορες συμμορίες. Σίγουρα δεν θα φανταζόταν ότι κάποια μέρα θα γινόταν τόσο δημοφιλής και επιτυχημένος.

Ντέμι Μουρ

© Theo Wargo / Getty Images / Ideal Image

Η Ντέμι Μουρ, η οποία έχει πλέον μια καθαρή αξία 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν ένα παιδί που ζούσε σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα, ενώ οι γονείς ήταν βουτηγμένοι στις καταχρήσεις. Στα 16 της, και μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση, μετακόμισε στο Χόλιγουντ για να κάνει μια νέα αρχή.

Όπρα Γουίνφρεϊ

© Kevin Winter / Getty Images / Ideal Image

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της μαύρης φυλής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Πριν ωστόσο την μεγάλη της επιτυχία, είχε πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ζούσε με την ανύπαντρη, έφηβη μητέρα της και αναγκαζόταν να φοράει μέχρι και σακιά από πατάτες, επειδή η μητέρα της δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να της αγοράσει ρούχα. Στα 9 της χρόνια βιάστηκε από έναν αριθμό συγγενών της, αλλά και από τον φίλο της μητέρας της.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

© James Devaney / Getty Images / Ideal Image

Πριν τη μεγάλη της επιτυχία με το “Sex and the City”, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αντιπετώπισε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Μιλώντας στους New York Times είχε αναφέρει: “Θυμάμαι πως ήμουν φτωχή. Δεν υπήρχε κανένας καλός τρόπος για να το κρύψω”.

Κρις Πρατ

© Frazer Harrison / Getty Images / Ideal Image

Ο Κρις Πρατ, ο οποίος έχει καθαρή αξία 17 εκατομμύρια δολάρια και είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες “Η ταινία Lego” και “Φύλακες του Γαλαξία”, πριν γίνει διάσημος ηθοποιός ζούσε σε ένα βαν.

Μαρκ Γουόλμπεργκ

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο οποίος έχει τώρα καθαρή αξία 225 εκατομμύρια δολάρια, πριν γνωρίσει την επιτυχία, ζούσε στην Βοστώνη και ήταν μπλεγμένος σε διάφορες καταστάσεις. Πουλούσε ναρκωτικά, έκανε χρήση κοκαΐνης και έμπλεκε σε διάφορους καυγάδες. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να μπει και στην φυλακή.

Τζάστιν Μπίμπερ

© Jason Merritt / Getty Images / Ideal Image

Ο Τζάστιν Μπίμπερ πριν γίνει διάσημος ζούσε σε ένα σπίτι μολυσμένο από ποντίκια και ένα άδειο ψυγείο. Κοιμόταν σε έναν καναπέ ενώ όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές, μοιραζόταν με τη μητέρα του ένα πιάτο φαγητό γιατί τα χρήματα της δεν έφταναν για δεύτερο πιάτο. Ευτυχώς όλα αυτά άλλαξαν σχετικά σύντομα.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

© Bruce Glikas / Getty Images / Ideal Image

Η διάσημη συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, τα οποία έγιναν παγκόσμια επιτυχία, κάποτε ζούσε με κρατικό επίδομα και έκανε αρκετές περίεργες δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην. Πλέον είναι εκατομμυριούχος και δίνει αρκετά από τα χρήματα της σε φιλανθρωπίες.

Στίβεν Κινγκ

© Mario Tama / Getty Images / Ideal Image

Λέγεται ότι ο γνωστός συγγραφέας των βιβλίων τρόμου πέρασε τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία κατά κάποιο τρόπο “ενεργοποίησαν” τη φαντασία του. Ο πατέρας του παράτησε την οικογένεια και άφησε τη μητέρα του να τον μεγαλώσει μόνη της μαζί με τον υιοθετημένο αδερφό του. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι ζούσαν με δανεικά από συγγενείς.

Έμινεμ

© Kevin Winter / Getty Images / Ideal Image

Ο διάσημος ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός, Έμινεμ, είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Λίγο μετά την γέννηση του, ο πατέρας του εγκατέλειψε την μητέρα του και τον ίδιο. Η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κατ’ εξοχήν λόγος για τις συνεχείς μετακινήσεις τους, κατά τις οποίες συχνά ζούσαν σε τροχόσπιτα και στηρίζονταν στην φροντίδα των συγγενών τους.


Διαβάστε επίσης: 10 διάσημοι άνθρωποι που κάποτε ήταν άστεγοι