Αυτή κατοικία μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά μήκος της νότιας ακτής της Ισλανδίας ο αρχιτέκτονας Mahmoud Sherif δημιούργησε μια πολύ ιδιαίτερη κατοικία, η οποία δεν έχει καμια σχέση με τις συνηθισμένες παραθεριστικές κατοικίες που συνήθως συναντάμε σε ηλιόλουστες και αμμώδεις παραλίες.

Η περίεργη και απόκοσμη αυτή δομή, την οποία ο αρχιτέκτονας ονομάζει “The Director Will Be Here Shortly” (Ο σκηνοθέτης θα είναι σύντομα εδώ), είναι τοποθετημένη σε έναν γκρεμό με θέα την διάσημη παραλία της Ισλανδίας, Reyinsfijara, το σκηνικό της οποίας συνθέτει η μαύρη ηφαιστιακή άμμος, οι απόκρημνοι βράχοι και τα τεράστια κύματα που σκάνε στην ακτή.

Η κατοικία με το τσιμεντένιο κέλυφος ανυψώνεται πάνω από το δυστοπικό τοπίο και μοιάζει να είναι μια προέκταση των βράχων με τους ιδιαίτερους σχηματισμούς πάνω στους οποίους εδράζεται. Εσωτερικά, το εκτεθειμένο τσιμέντο στους τοίχους δημιουργεί ένα μινιμαλιστικό σκηνικό, ενώ τα φώτα LED, τα αναρριχητικά φυτά, οι ανοιχτές οροφές και μια χάλκινη σκάλα είναι μια κομψή προσθήκη και “διαλύουν” τη μουντή ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για μια φουτουριστική κατοικία, η οποία αν και ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί, είναι ιδανική για αυτούς που θα ήθελαν να ζήσουν σε έναν αρχιτεκτονικό ναό κάποιας sci-fi ταινίας.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της κατοικίας παρακάτω:

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif

Mahmoud Sherif


Διαβάστε επίσης: Η Aston Martin δημιούργησε την κατοικία των ονείρων μας!

Share.

Comments are closed.