O διάσημος ηθοποιός Ρόμπι Κόλτρεϊν, τον οποίο γνωρίσαμε ως Χάγκριντ στις ταινίες φαντασίας Χάρι Πότερ, πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 72 ετών.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά Μέσα ο ηθοποιός έφυγε από την ζωή μετά από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων ενώ το πιστοποιητικό θανάτου του σταρ του Χάρι Πότερ αναφέρει επίσης ότι έπασχε από σηψαιμία, λοίμωξη της κατώτερης αναπνευστικής οδού και καρδιακό αποκλεισμό. Τέλος, αναφέρεται ότι είχε διαγνωστεί με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Όσοι εμπλέκονταν με το σύμπαν του Χάρι Πότερ θρήνησαν για την απώλεια του Κόλτρεϊν και απέτισαν φόρο τιμής στον αείμνηστο ηθοποιό με προσωπικά μηνύματα.

“Ράγισε η καρδιά μου όταν άκουσα όταν έφυγε ο Ρόμπι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά των πούρων και της κόλλας για τα γένια – ένας υπέροχος συνδυασμός”, έγραψε στο Instagram ο Ρούπερτ Γκριντ, που έπαιζε τον Ρον στις ταινίες. “Κανείς άλλος σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα μπορούσε να παίξει τον Χάγκριντ, μόνο ο Ρόμπι”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, o οποίος υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ, απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Κόλτρεϊν, αναφέροντας σε δήλωσή του ότι “Ο Ρόμπι ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και μας έκανε να γελάμε συνέχεια ως παιδιά στο σετ. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι αναμνήσεις από τότε που εκείνος μας έφτιαχνε τη διάθεση στα γυρίσματα του Prisoner of Azkaban, όταν όλοι κρυβόμασταν από την καταρρακτώδη βροχή για ώρες στην καλύβα του Χάγκριντ και μας έλεγε ιστορίες ή αστεία για να διατηρήσει το ηθικό ψηλά. Νιώθω απίστευτα τυχερός που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του, και πολύ λυπημένος που πέθανε. Ήταν ένας απίστευτος ηθοποιός και ένας υπέροχος άνθρωπος.”

Η Έμα Γουάτσον, η οποία υποδύθηκε τη Ερμιόνη στις ταινίες του Χάρι Πότερ, έγραψε πως ο Κόλτρεϊν “ήταν σαν τον πιο διασκεδαστικό θείο που είχα ποτέ, αλλά πάνω απ’ όλα, με νοιαζόταν βαθιά και με συμπονούσε ως παιδί και ως ενήλικα. Το ταλέντο του ήταν τόσο τεράστιο που ήταν λογικό να υποδύεται έναν γίγαντα. Μπορούσε να γεμίσει οποιονδήποτε χώρο με τη λάμψη του.”

Με πληροφορίες από Deadline


Διαβάστε επίσης: Δες τον λόγο που κατά βάθος συμπαθείς ορισμένους κινηματογραφικούς “κακούς”