7 βήματα που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την τεμπελιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλοι γνωρίζουμε πως το μόνο που θέλει ένας άνθρωπος όταν γυρνάει από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, είναι να χαλαρώσει και να μην κάνει απολύτως τίποτα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ακόμα και αν δεν κουράζονται κατά την διάρκεια της ημέρας, δεν θέλουν κάνουν τίποτα επειδή απλά είναι τεμπέληδες.

Αν λοιπόν αρχίζεις και τεμπελιάζεις, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις τα οποία  θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις αυτό το συναίσθημα και να γίνεις πιο αποδοτικός.

Διαχειρίσου σωστά μια εργασία

Λαμβάνεις μια κλήση/ένα mail/μια πρόσκληση όπου πρέπει να απαντήσεις. Μην το αφήσεις για αργότερα, γιατί ξέρεις ότι δε θα απαντήσεις ποτέ. Όταν λαμβάνεις κάτι που χρειάζεται άμεση ανταπόκριση, καλό θα είναι το κάνεις αμέσως. Κοινώς, ξεμπέρδεψε όσο είναι καιρός.

Γίνε “εποικοδομητικά” αναβλητικός

Με αυτό το οξύμωρο σχήμα εννοούμε να θέσεις προτεραιότητες στις εργασίες σου. Αν βαριέσαι να κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή, φτιάξε μια λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις και βάλε αυτό που αποφεύγεις στην τελευταία θέση. Ξεκίνα να κάνεις το πρώτο πράγμα στη λίστα και συνέχισε μέχρι να την τελειώσεις.

Κλείσε ή χαμήλωσε το κινητό σου

Ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας που σε αποσπά από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι το κινητό σου. Τα smartphone βοηθούν την καθημερινότητα μας, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να μας οδηγήσει σε ανελέητη τεμπελιά. Αν πρέπει να δουλέψεις, κλείσε ή χαμήλωσε το κινητό σου και εστίασε σε αυτό που πρέπει να κάνεις.

Δούλεψε σε ένα καφέ

Πώς μπορείς να δουλέψεις σε ένα μέρος όπου ο κόσμος πηγαίνει για να χαλαρώσει; Και όμως, σύμφωνα με έρευνες, σε μια καφετέρια μπορεί κάποιος να γίνει πιο αποδοτικός και να συγκεντρωθεί για να δουλέψει ή να μελετήσει. Αυτό το γνωρίζουν ήδη όλοι εκείνοι που βλέπεις να κάθονται μόνοι με το λάπτοπ τους στις καφετέριες

Αναλογίσου τους στόχους σου

Όταν βαριέσαι να κάνεις κάτι που πρέπει, απλά αναθεώρησε τη ζωή σου και τους στόχους που έχεις θέσει. Με αυτόν τον τρόπο θα μπεις στη διαδικασία να δουλέψεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Μην κάνεις απολύτως τίποτα

Η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει να κινητοποιηθείς και να κάνεις τελικά όσα βαριέσαι να κάνεις. Σύμφωνα μια γνωστή συγγραφέα, όταν βαριέσαι απλά μην κάνεις τίποτα. Απόλαυσε τις στιγμές που κάθεσαι και στο τέλος θα σου έρθει η όρεξη για δουλειά.

Δες εικόνες μικρών ζώων

Έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία έδειξε ότι όσοι κοίταξαν εικόνες χαριτωμένων μικρών ζώων πριν δουλέψουν, ήταν πολύ πιο αποδοτικοί και συγκεντρωμένοι σε εργασίες που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας. Τα κουτάβια δεν είναι φυσικά η λύση στην καταπολέμηση της τεμπελιάς, αλλά μπορούν να ενισχύσουν τη συγκέντρωση σου.

Διαβάστε επίσης: 5 μυστικά για να χωρέσεις τα πάντα σε 24 ώρες

Share.