Ξενοδοχεία που “πρωταγωνίστησαν” σε διάσημες ταινίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για να θεωρηθεί μια ταινία πραγματικά σπουδαία, πολλά στοιχεία της παραγωγής πρέπει να είναι εξαιρετικά. Οι ηθοποιοί, η ιστορία και η σκηνοθεσία προφανώς είναι σημαντικά, ωστόσο ένα από τα στοιχεία που παίζουν βασικό ρόλο σε μια ταινία είναι και το σκηνικό, ειδικότερα όταν γυρίζεται μέσα στους τοίχους ενός ξενοδοχείου.

Μερικά από τα ξενοδοχεία που έχουμε δει σε ταινίες δεν ήταν αληθινά, ενώ άλλα ήταν υπαρκτά, ωστόσο όλα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην πλοκή κάθε ταινίας και έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη των περισσοτέρων, ακόμα και δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της.

Δείτε παρακάτω 6 από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία που είδαμε σε ταινίες:

The Plaza Hotel

© Getty Images Entertainment / Getty Images / Ideal Image

To εμβληματικό ξενοδοχείο Plaza έχει καθιερωθεί ως το ιδανικό μέρος για πολυτελείς κοινωνικές εκδηλώσεις και επιτυχημένες ταινίες από το άνοιγμα του την 1η Οκτωβρίου το 1907. Βρίσκεται στην διασταύρωση της 5ης Λεωφόρου και του Central Park στο νότιο Μανχάταν, με την θέση του να είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που το καθιστούν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διασημότητες, συγγραφείς και παγκόσμιους ηγέτες. Έλαβε ιδιαίτερης προσοχής όταν γυρίστηκε εκεί το “Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη”, όπου Κέβιν ΜακΚάλιστερ του Μακόλεϊ Κάλκιν έμεινε μόνος του σε μια πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου, χαρίζοντας μας μια σειρά από ξεκαρδιστικές σκηνές. Το ξενοδοχείο έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία “Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων” του Άλφρεντ Χίτσκοκ και χρησιμοποιήθηκε επίσης στο “Ο υπέροχος Γκάτσμπυ”, στο “Οδηγός Διαπλοκής” και, φυσικά, στο “Eloise at the Plaza”.

Park Hyatt Tokyo

Αυτό το εκπληκτικό πεντάστερο ξενοδοχείο είναι κάτι περισσότερο από το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Kenzo Tange. Συμβαίνει επίσης να είναι και το σκηνικό για την ταινία “Χαμένοι στη Μετάφραση” της Σοφίας Κοπόλα, η οποία κέρδισε το Όσκαρ το 2003. Στην ταινία ο Μπιλ Μάρεϊ και η Σκάρλετ Γιόχανσον αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση μετά από μια τυχαία συνάντηση στο μπαρ του ξενοδοχείου στο Τόκιο. Βλέπουμε αρκετές σκηνές στην πισίνα και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, αλλά και την θέα από ψηλά, η οποία προσθέτει μοναδικό ύφος στην δραματική ταινία.

The Overlook Hotel

Χάρη στις δολοφονικές τάσεις του Τζακ Τόρανς (Τζακ Νίκολσον), ο οποίος κυριεύεται από τα διαβολικά πνεύματα του ξενοδοχείου στην ταινία “Λάμψη” του Κιούμπρικ, πιθανότατα δεν θα θέλατε να μείνετε στο Overlook Hotel – ακόμα και αν ήταν πραγματικό μέρος. Οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου της ταινίας τρόμου του 1980, ήταν στην πραγματικότητα από ένα κινηματογραφικό στούντιο κοντά στο Λονδίνο, και τα περίεργα εξωτερικά πλάνα προέρχονται από το ξενοδοχείο Timberline Lodge στο Όρεγκον. Το ξενοδοχείο αυτό συνδέθηκε στενά με την ταινία, και πλέον φιλοξενεί θεματικά πάρτι, τα οποία περιλαμβάνουν δείπνο και προβολή της ταινίας, σε ένα σκηνικό όπου υπάρχει η γραφομηχανή και το τσεκούρι του Τζακ Τόρανς.

Caesar’s Palace

© Getty Images Entertainment / Getty Images / Ideal Image

Το διάσημο Caesar’s Palace στο Λας Βέγκας, σίγουρα δεν χρειαζόταν μια ταινία για να θεωρηθεί θρυλικό, ωστόσο έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ταινία “The Hangover” με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς και Ζακ Γαλιφιανάκη. Η παρέα αυτή δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα στο ξενοδοχείο με θέμα την αρχαία Ρώμη, με αρκετές σκηνές να γυρίζονται στην ρεσεψιόν, στο λόμπι, στο δρόμο της εισόδου του ξενοδοχείου, στις πισίνες και στους ανελκυστήρες. Χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η ταράτσα του ξενοδοχείου, όπου οι χαρακτήρες βρήκαν τελικά τον χαμένο φίλο τους Νταγκ στο τέλος της ταινίας. Το Hangover φυσικά ήταν μόνο μια από τις ταινίες που γυρίστηκαν στο ξενοδοχείο και καζίνο τους Λας Βέγκας, καθώς ήταν το σκηνικό και για τις ταινίες “Ο Άνθρωπος της Βροχής”, “Iron Man”, “Το Μεγάλο Σορτάρισμα” και το “Dreamgirls”.

Grand Budapest Hotel

Όταν το όνομα ενός ξενοδοχείου είναι και ο τίτλος της ταινίας, σίγουρα ξέρεις ότι πρόκειται να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Σε αυτόν τον εκπληκτικό ξενώνα, ο Ρέιφ Φάινς στο ρόλο του αφοσιωμένου θυρωρού Μεσιέ Γκουστάβ Χ. του ξενοδοχείου, συνεργάζεται με το γκρουμ Ζιρό για να αποδείξει την αθωότητα του αφού έχει κατηγορηθεί για φόνο. Η κωμωδία του 2014 του Γουές Άντερσον, απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Η ταινία γυρίστηκε σε μια πραγματική τοποθεσία, στην πόλη Görlitz της Γερμανίας, αλλά ένα πολυκατάστημα χρησιμοποιήθηκε για το εσωτερικό του ξενοδοχείου. Πιστεύεται ότι το Grand Budapest Hotel εμπνεύστηκε από δύο πραγματικά ξενοδοχεία: το Bristol Hotel στην Τσεχική Δημοκρατία και το Gellert Hotel στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Beverly Wilshire

Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει πλέον στον όμιλο Four Seasons, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ταινία Pretty Woman του 1990. Πολλά πλάνα από την ρομαντική κομεντί, όπου ο Ρίτσαρντ Γκιρ ερωτεύεται την Τζούλια Ρόμπερτς, γυρίστηκαν σε κινηματογραφικό στούντιο, το οποίο βασίστηκε στον πραγματικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου εκείνη την εποχή.

Διαβάστε επίσης: 5 από τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο

Share.

Comments are closed.