Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άντρας στον πλανήτη, ή τουλάχιστον όποιον γνωρίζουμε εμείς, που να μην του αρέσουν οι ταινίες δράσης. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει άλλωστε το κορυφαίο franchise του Ιαν Φλέμινγκ, James Bond.

Και μιλώντας για τον James Bond, αν έχετε παρακολουθήσει τα 163 λεπτά δράσης του “No Time To Die”, η παρακάτω λίστα είναι για εσάς, καθώς περιέχει 5 ταινίες που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις και θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο ότι δεν θα ξαναδείτε τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του πράκτορα 007.

Το Τελεσίγραφο του Μπορν (2007)

Το Τελεσίγραφο του Μπορν – η τελευταία ταινία της αρχικής τριλογίας και η τελευταία καλή ταινία Μπορν στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον – μοιράζεται ορισμένα στοιχεία με το No Time To Die, και είναι το αποκορύφωμα ολόκληρης της σειράς που κλείνει τον κύκλο της με θεαματικό τρόπο.

Αν είστε λάτρης της περιπέτειας και γενικότερα των ταινιών δράσης, τότε η συγκεκριμένη ταινία θα σας αφήσει, αν μη τι άλλο, ικανοποιημένους.

Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα (2012)

Αν και δεν είναι η καλύτερη ταινία του γνωστού franchise με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και θα σας κάνει να ξεχάσετε τα κατορθώματα του Bond μόλις δείτε τα ακροβατικά του Ίθαν Χαντ.

Να σημειώσουμε πως είναι μακράν η αστειότερη ταινία του franchise, δίχως να έχει σχεδόν κανένα αστείο στο κείμενo της.

Blade Runner 2049 (2017)

Aν σας άρεσε το “No Time to Die”, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να σας αρέσει και αυτό το στυλιζαρισμένο έπος επιστημονικής φαντασίας του Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος θεωρήθηκε άξιος συνεχιστής του οράματος του Ρίντλεϊ Σκοτ με ένα πανέμορφο σίκουελ που μοιάζει να έχει γεννηθεί από τα σπλάχνα της κλασικής ταινίας του 1982.

Να σημειώσουμε πως ο Βιλνέβ ήταν κάποια στιγμή στη λίστα της EON Productions, η οποία περιελάμβανε τους υποψήφιους σκηνοθέτες για την τελευταία ταινία Bond.

Transporter 2 (2005)

Όπως και ο Ματ Ντέιμον παραπάνω, έτσι και ο Τζέισον Στέιθαμ ήταν ο πρωταγωνιστής των τριών πρώτων ταινιών The Transporter. Στην δεύτερη ταινία της πρώτης τριλογίας, ουσιαστικός πρωταγωνιστής είναι πάνω από όλους η περιπέτεια, το απίστευτο κυνηγητό, οι πυροβολισμοί και η ταχύτητα, όλα όσα δηλαδή θέλει κανείς από μια ταινία δράσης a la Bond.

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή (2012)

Ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι οι ταινίες Bond τον διαμόρφωσαν ως σκηνοθέτη, ολοκληρώνει την τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη με τρόπο επικό, μεγαλειώδη, σκοτεινό και με σαφείς αναφορές στο σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό. Αν και στην αρχή φοβήθηκε ότι μια τρίτη ταινία δεν ήταν απαραίτητη, τελικά το τόλμησε και δικαιώθηκε από κοινό και κριτικούς.


Διαβάστε επίσης: Ντάνιελ Κρεγκ και Τζέιμς Κόρντεν αναπαριστούν 24 θρυλικές σκηνές ταινιών σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο!