5 από τους πιο εμβληματικούς καπνιστές πούρου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πούρο είναι ένα σύμβολο κομψότητας, εξουσίας και καλού γούστου.Τα προσεκτικά επιλεγμένα φύλλα, η διαδικασία της ξήρανσης και του τυλίγματος, καθιστούν το πούρο ένα αντικείμενο που ισοδυναμεί με ένα γλυπτό. Ένα τέτοιο εκλεπτυσμένο και κομψό προϊόν, πήρε σημαντική θέση στην ζωή μερικών από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους άνδρες και έφτασε στο σημείο συχνά να αλληλοταυτίζεται μαζί τους.

Οι ακόλουθοι άνδρες έχουν καθιερωθεί ως τους πιο εμβληματικούς καπνιστές πούρου της ιστορίας.

Sir Winston Churchill

Ίσως ο πλέον διάσημος καπνιστής πούρου, καθώς δημιούργησε την προσωπική και πολιτική του εικόνα γύρω απο το πούρο που κάπνιζε και τον αέρα ηρεμίας που απέπνεε. Ήταν εποχιακός καπνιστής πούρων κατα την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ως αξιωματικός στην Κούβα. Προτιμούσε τα μεγάλα πούρα, με σκούρο περιτύλιγμα, τα οποία συνήθως κάπνιζε μέχρι τη μέση. Σε όλες τις περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας, άναβε συνήθως ένα από τα Romeo Y Julieta πούρα του, εκπέμποντας καταπραϋντικές, σίγουρες ρουφηξιές καπνού που θα χαλαρώναν ένα δωμάτιο γεμάτο ανήσυχους συμβούλους. Υπολογίζεται ότι κάπνισε συνολικά πάνω από 200.000 πούρα στη ζωή του.

Al Pacino

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές του Al Pacino ως Tony Montana στο Scarface, που τον καθιέρωσαν ως την εικόνα του άνδρα που καπνίζει πούρο. Από τότε, έχει αναφερθεί σε όλο τον κόσμο όταν πρόκειται για την εθιμοτυπία ενός πούρου. Ισχυρός, αρρενωπός και ένας άντρας που δεν ακολουθεί τους κανόνες, ο Pacino είναι ίσως η μεγαλύτερη έμπνευση για τους άντρες σε όλο τον κόσμο όταν παίρνουν εκείνη την κρίσιμη πρώτη ρουφηξιά του πούρου…

Fidel Castro

Ο Castro και τα πούρα ήταν το ένα και το αυτό. Με ένα πούρο μόνιμα μαζί του από το 1953, το φαινομενικά αδιανόητο χάρισμα και η επιθετικότητα του Castro διαιωνίστηκαν από την αγάπη του για τα χειροποίητα φύλλα καπνού. Στη χώρα που είναι η πατρίδα των καλύτερων πούρων στον κόσμο, την Κούβα, ο Castro ήταν μια ζωντανή διαφήμιση για το καλύτερο προϊόν της χώρας του, αλλά και ζωντανή απόδειξη ότι τα πούρα δημιουργούν μια εικόνα εξουσίας και σύμβολο του θριάμβου μιας επανάστασης.

Αν και στη μνήμη του κοινού η εικόνα του έχει ταυτιστεί με τα πούρα, ο  Castro είχε κόψει το κάπνισμα από το 1985. Συνήθιζε να λέει πως «το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με ένα κουτί πούρα είναι να το δώσεις στον εχθρό σου»

Jack Nicholson

Ένα πούρο μετατρέπεται αργά σε ζωή, και ο κ. Nicholson είναι ζωντανή απόδειξη των θεραπευτικών ιδιοτήτων που μπορεί να έχει ένα πούρο. Αφού ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως καπνιστής τσιγάρων, ο Nicholson άρχισε τα πούρα αφού συνειδητοποίησε ότι το κάπνισμα μισό πακέτου τσιγάρων κατά τη διάρκεια ενός γύρου γκολφ δεν του έκανε σε τίποτα καλό. Τώρα, ως φανατικός καπνιστής των Montecristo, ο Nicholson όχι μόνο αισθάνεται πιο χαλαρός έχοντας σταματήσει τη συνήθεια του τσιγάρου αλλά και ο εθισμός του έχει μειωθεί στα 12 πούρα.

John F. Kennedy

Αν και ήταν εκείνος που υπέγραψε την απαγόρευση πωλήσεων κουβανέζικων προϊόντων στις ΗΠΑ, ο πιο φημισμένος Αμερικανός πρόεδρος της σύγχρονης εποχής έδειξε πόσο σημαντικό ήταν το πούρο και για αυτόν. Ενα βράδυ του Φεβρουαρίου του 1962, λίγο μετά το φιάσκο στον Κόλπο των Χοίρων, φώναξε στο γραφείο του τον γραμματέα του, Πιέρ Σάλιντζερ, ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος, ήταν φανατικός καπνιστής πούρων. Τον ρώτησε εάν μπορούσε να βρεί 1000 κουβανέζικα πούρα μέχρι το επόμενο πρωινό. Ο Σάλιντζερ απεδείχθη ανώτερος των προεδρικών προσδοκιών. Την επόμενη μέρα, στις 8 το πρωί, ο Σάλιντζερ τηλεφώνησε στον Kennedy, για να τον διαβεβαιώσει ότι είχε βρει 1200 πούρα! Τότε ο Kennedy άνοιξε το συρτάρι του, έβγαλε έξω το διάταγμα απαγόρευσης των κουβανέζικων προιόντων, το υπέγραψε και μετά, χαμογελαστός, περίμενε τον Σάλιντζερ για να καπνίσουν μαζί ένα υπέροχο κουβανέζικο πούρο…

Χωρίς αμφιβολία για όλα αυτά τα άτομα και για πολλά ακόμα το πούρο είναι σύντροφος, σύμβολο και ιεροτελεστία σε στιγμές φιλίας, θριάμβου, ήττας, γιορτής, έμπνευσης, σκέψης και στοχασμού.

Share.

Comments are closed.