20.000 κεριά φώτισαν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη Χέρνε της δυτικής Γερμανίας το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που ξεκινούσε το αμφιλεγόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ.

H οργάνωση AWO που δραστηριοποιείται για τον σεβασμό και την ευημερία των εργατών και ο καλλιτέχνης Βόλκερ-Γιοχάνες Τριμπ, τίμησαν με αυτό τον τρόπο τη μνήμη των χιλιάδων μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στατιστικά της κυβέρνησης του Κατάρ.

Συνολικά 6.500 ξεφούσκωτες μπάλες ποδοσφαίρου καλυμμένες άμμο τοποθετήθηκαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Χέρνε, ως ακόμη μια αναφορά για τους θανάτους ανθρώπων που δούλευαν κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από κυβερνήσεις εκτός Κατάρ.

Η δράση αυτή έφερε τον τίτλο “Παγκόσμια συνείδηση, είσαι μια μάστιγα”.

“Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου έχει κοστίσει τις ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Τους φέρθηκαν σαν να ήταν σκλάβοι και πέθαναν από την ζέστη, την εξάντληση ή λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας”, είπε σε μια δήλωση ο Βόλκερ-Γιοχάνες Τριμπ.

“Η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ πάτησαν πάνω σε πτώματα και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί εν μέσω των εορτασμών για το Παγκόσμιο Κύπελλο”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της AWO, είπε ότι η οργάνωσή του θεωρεί τα ανθρώπινα δικαιώματα αδιαπραγμάτευτα.

“Η ζωή των μεταναστών εργατών είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε κέρδος. Με τη δράση μας, θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στη συνείδηση ​​του κόσμου του ποδοσφαίρου και να του υπενθυμίσουμε τις φρικαλεότητες που συνέβησαν ενόψει του παγκόσμιου κυπέλλου”, είπε και πρόσθεσε “Οι αθλητικές εκδηλώσεις δεν πρέπει ποτέ ξανά να παραδοθούν σε οικοδεσπότες που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα.”

Να σημειώσουμε ότι η AWO και ο Τριμπ προκάλεσαν σάλο τον περασμένο Απρίλιο, καθώς διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στα κεντρικά γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη της Ελβετίας κατά της απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.


Διαβάστε επίσης: Κωμικός κατέστρεψε 10.000 λίρες επειδή ο Μπέκαμ δεν αποσύρθηκε από πρεσβευτής του Κατάρ