Όσες φορές και αν έχετε δει τις παρακάτω κινηματογραφικές ταινίες, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως υπάρχουν πράγματα για αυτές που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το “Ψυχώ” ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία στην οποία βλέπουμε το καζανάκι μιας τουαλέτας; Ή ότι το σενάριο της πιο σημαντικής ταινίας του 1976 γράφτηκε μέσα σε δύο εβδομάδες; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα άγνωστα γεγονότα, που σχετίζονται με ταινίες που όλοι μας αγαπήσαμε.

Ο Σταλόνε έγραψε το σενάριο του Ρόκι σε 3 ημέρες

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε εμπνεύστηκε το σενάριο της πρώτης ταινίας Rocky όταν παρακολούθησε έναν αγώνα πυγμαχίας με τον Μοχάμεντ Άλι. Το προσχέδιο του σεναρίου γράφτηκε μόλις μέσα σε 3 ημέρες. Εκείνη την περίοδο ο Σταλόνε είχε στην τράπεζα μόλις 106 δολάρια και σκεφτόταν να δώσει το σκύλο του γιατί δεν είχε χρήματα για να τον ταΐζει – τελικά ο σκυλάκος εμφανίστηκε στην ταινία.

Το “Ψυχώ” ήταν η πρώτη ταινία στην οποία βλέπουμε το καζανάκι μιας τουαλέτας

Αν και εκείνη την εποχή δεν θεωρούνταν πρέπον να δείχνει μια ταινία να τραβάει κάποιος το καζανάκι μιας τουαλέτας, ο Χίτσκοκ το βρήκε σαν μια ευκαιρία να προσθέσει επιπλέον στοιχεία που να σοκάρουν στην ήδη σοκαριστική του ταινία.

Διαβάστε επίσης: 10 σκοτεινά μυστικά του “παλιού” Χόλιγουντ

Το Τoy Story 2 παραλίγο να διαγραφεί

Μια λανθασμένη εντολή που εισήχθη στο μηχάνημα όπου φυλασσόταν η ταινία κινουμένων σχεδίων Τoy Story 2, είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί το 90% της δουλειάς που είχε κάνει η ομάδα της Pixar. Η Pixar δεν είχε αντίγραφο των αρχείων του Toy Story 2 στους server της. Ευτυχώς, ο τεχνικός διευθυντής είχε ένα αντίγραφο στο σπίτι του και μεγάλο μέρος της ταινίας αποκαταστάθηκε.

Η αγορά ποντικιών ως κατοικίδια αυξήθηκαν κατακόρυφα με την ταινία “Ρατατουής”

Μετά την επιτυχία της ταινίας Ρατατουής του 2007, η οποία περιγράφει την ιστορία του Ρεμί, ενός καλοφαγά ποντικού που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ζητούσαν από τους γονείς τους να πάρουν για κατοικίδιο έναν ποντικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετές αλυσίδες κατοικίδιων ζώων να δουν αύξηση 50% στις πωλήσεις ποντικιών.

Ο Νόλαν ήθελε μόνο τον Χιθ Λέτζερ για τον ρόλο του Joker

Παρότι σταρ, όπως ο Άντριου Μπρόντι, είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υποδυθούν τον Joker, ο Χιθ Λέτζερ ήταν ο μόνος ηθοποιός στον οποίο ο Κρίστοφερ Νόλαν ήθελε να αναθέσει το συγκεκριμένο ρόλο.

Το σενάριο του “Ταξιτζή” γράφτηκε μέσα σε 2 εβδομάδες

Ο σεναριογράφος του “Ταξιτζή” Πολ Σρέιντερ, έχει δηλώσει πως του πήρε περίπου δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει το σενάριο της θρυλικής ταινίας.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ πήρε έμπνευση από τον Τομ Κρουζ για το “American Psycho”

Ο Κρίστιαν Μπέιλ έχει δηλώσει ότι πήρε έμπνευση για τον ρόλο του στο “American Psycho” από μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Τομ Κρουζ στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, καθώς του έκανε εντύπωση η έντονη φιλικότητα του ηθοποιού, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από τα μάτια του.

Διαβάστε επίσης: 12 άγνωστα γεγονότα για τους Χολιγουντιανούς σταρ

Η σκηνή έκρηξης της γέφυρας στο “Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος” έπρεπε να γυριστεί 2 φορές

Στο ιταλικό Σπαγκέτι Γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, η κλασική σκηνή όπου ο Τούκο και ο Ξανθούλης ανατινάζουν την γέφυρα που οδηγεί στο νεκροταφείο που πιστεύεται ότι είναι θαμμένος ο χρυσός, έπρεπε να γυριστεί 2 φορές. Μια παρεξήγηση οδήγησε στην ανατίναξη της γέφυρας πριν ξεκινήσουν οι κάμερες να τραβάνε, με αποτέλεσμα να πρέπει η γέφυρα να ξαναχτιστεί και η σκηνή να ξαναγυριστεί.

Ο Τζιν Χάκμαν προοριζόταν για τον ρόλο του Χάνιμπαλ Λέκτερ

Ο ρόλος που χάρισε στον Άντονι Χόπκινς το Όσκαρ, παρά το γεγονός ότι διαρκεί μόνο 16 λεπτά, στην αρχή προοριζόταν για τον ηθοποιό Τζιν Χάκμαν, ο οποίος είχε αγοράσει τα δικαιώματα της “Σιωπής των Αμνών” και σχεδίαζε να σκηνοθετήσει την ταινία ο ίδιος. Αποχώρησε από το όλο project καθώς αποφάσισε ότι ο ρόλος ήταν πολύ σκοτεινός για τα γούστα του.

Ένας από τους πιο διάσημους μονόλογους ήταν αυτοσχεδιασμός

Ο διάσημος μονόλογος στα “Σαγόνια του Καρχαρία”, ήταν στην πραγματικότητα αυτοσχεδιασμός. Ο Ρόμπερτ Σο βγάζει έναν αργόσυρτο λόγο για την επίθεση που δέχτηκε το πολεμικό Indianapolis πίσω στα 1945, καθώς και τις εμπειρίες του με τους καρχαρίες εκείνη τη νύχτα. Ο ηθοποιός ήταν τόσο μεθυσμένος, που τον κουβάλησαν για να κάνει την σκηνή και μόλις τελείωσε έπεσε αναίσθητος.

Θρυλική σκηνή στη “Λάμψη”

Η θρυλική σκηνή του Τζακ Νίκολσον στη “Λάμψη” με την περιβόητη ατάκα “Heeeeere’s Johnny!” χρειάστηκε 3 μέρες και 60 πόρτες για να ολοκληρωθεί!

Ο Μπιλ Μάρεϊ ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του Μπάτμαν

Εκτός από τους Κέβιν Κόστνερ, Πιρς Μπρόσναν και Μελ Γκίμπσον, ο Μπιλ Μάρεϊ ήταν ένας από τους ηθοποιούς που ήθελε ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον για να παίξουν τον ρόλο του Μπάτμαν στην ταινία του 1989. Τελικά ο ρόλος πήγε στον Μάικλ Κίτον.

Ο Τζον Τραβόλτα έβγαλε μια βελόνα από το στήθος της Ούμα Θέρμαν

Η σκηνή της ταινίας “Pulp Fiction” όπου ο Τζον Τραβόλτα τρυπάει το στέρνο της Ούμα Θέρμαν με μια ένεση αδρεναλίνης, είναι στην πραγματικότητα γυρισμένη ανάποδα, καθώς ο Τζόν Τραβόλτα βγάζει από το στήθος της Θέρμαν την ένεση.

Η ιδέα για το Fight Club ξεκίνησε από έναν πραγματικό καυγά

Ο Τσακ Πόλανικ εμπνεύστηκε να γράψει το βιβλίο “Fight Club” μετά από ένα περιστατικό σε ένα κάμπινγκ, στο οποίο είχε πάει με τους φίλους του. Όταν ο Πόλανικ παραπονέθηκε σε κάποιους άλλους κατασκηνωτές ότι η μουσική του ραδιοφώνου τους ήταν πολύ δυνατά, ξέσπασε ένας καυγάς. Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο του Πόλανικ ήταν τραυματισμένο και μελανιαμένο, κανένας από τους συναδέλφους του δεν το πρόσεξε όταν γύρισε τη Δευτέρα στην δουλειά.

Οι περίεργες προσφορές στον Κουέντιν Ταραντίνο για το Reservoir Dogs

Κατά την διάρκεια του “Reservoir Dogs”, ο Τάραντινο και ο συμπαραγωγός του έλαβαν μερικές ενδιαφέρουσες προσφορές. Ένας παραγωγός προσέφερε 1,6 εκατομμύρια δολάρια για να αλλάξει το τέλος της ταινίας, έτσι ώστε όλοι να παραμείνουν ζωντανοί. Ένας άλλος προσέφερε 500.000 δολάρια, με την προϋπόθεση ότι η φίλη του θα έπαιζε τον “Mr. Blonde”. Αυτή η ιδέα ήταν τόσο περίεργη που ο Τάραντινο για μια στιγμή την θεώρησε αρκετά ενδιαφέρουσα.


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο