15+1 βασικοί κανόνες που ακολουθεί κάθε gentleman

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέλεις να είσαι gentleman αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Είσαι κουρασμένος από όλες αυτές τις συμβουλές που σου λένε πως να είσαι gentleman;

Λοιπόν το να είσαι gentleman δεν είναι κάτι που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με έναν διακόπτη. Είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην λέξη “σεβασμός”. Παρόλο που οι gentlemen σήμερα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Έτσι αν θέλεις να θεωρείσαι σύγχρονος gentleman, αυτοί είναι μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις.

1. Ποτέ μην μιλάς πίσω από την πλάτη των άλλων

Δεν πρέπει ποτέ να μιλάς πίσω από την πλάτη κάποιου ατόμου με υποτιμητικό τρόπο, ούτε να προσπαθείς να αμαυρώσεις την φήμη του, ανεξαρτήτως του τι σκέφτεσαι για αυτό. Αυτές τις μέρες, με τα social media να μπορούν να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ένας αληθινός gentleman διατηρεί την ακεραιότητα του, μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο για να επιλύσει ένα ζήτημα.

2. Δούλευε σκληρά

Είτε χτίζεις μια καριέρα, είτε θέλεις να ενισχύσεις τις προσωπικές σου σχέσεις, οι παρακάμψεις δεν πρέπει ποτέ να γίνουν το μέσο για την επίτευξη των στόχων σου, καθώς μόνο η σκληρή και ειλικρινής εργασία θα σου εγγυηθεί μακροπρόθεσμα οφέλη και θα διατηρήσει το όνομα σου ανέπαφο.

3. Ποτέ μην κρίνεις

Αν ένας συνεργάτης σου χρειάζεται βοήθεια ή ένας φίλος σου θέλει κάποιον για να μιλήσει, θα πρέπει να τον ακούσεις και σε καμια περίπτωση να μην τον κρίνεις. Μπορείς να δώσεις την συμβουλή σου επι του θέματος και από εκεί και πέρα μπορεί να πράξει όπως νομίζει.

4. Πάντα να απαντάς θετικά ή αρνητικά στις προσκλήσεις που λαμβάνεις

Αν και μπορεί να το θεωρείς βαρετό, θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά για να απαντήσεις σε όλες τις εκκρεμείς προσκλήσεις που έχεις λάβει, καθώς έτσι θα διευκολύνεις την ζωή των ατόμων που σου τις έστειλαν. Είναι κάτι περισσότερο από απλή ευγένεια, καθώς είναι και σημάδι ενός καλού φίλου. Γιατί; Επειδή αν κάποιος θέλει να συμμετάσχεις σε ένα γεγονός, το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις είναι να απαντήσεις αμέσως.

5. Κατανόησε την διαφορά μεταξύ της αυτοπεποίθησης και της αλαζονείας

Σε κανέναν δεν αρέσει η συζήτηση με έναν αλαζόνα. Έτσι, απέφυγε να μιλάς συνέχεια για τα επιτεύγματά σου και όταν σου κάνουν μια φιλοφρόνηση, να την αποδεχεσαι με έκπληξη και σεμνότητα. Μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά μην την αφήσεις να μετατραπεί σε έπαρση.

6. Μάθε να μαγειρεύεις

Τελείωσαν οι μέρες που το φθηνό ντελίβερι ήταν αποδεκτό για ένα βραδινό γεύμα. Πλέον είσαι άντρας και θα πρέπει να αποκτήσεις ορισμένες μαγειρικές ικανότητες. Ξεκίνησε με τα βασικά και δημιούργησε εύκολα πιάτα, όπως μια μακαρονάδα ή μια μπριζόλα. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές που βοηθούν σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής μας, η εξεύρεση ενός app προσαρμοσμένου στις γαστρονομικές σου ανάγκες, δεν είναι κάτι δύσκολο.

7. Να είσαι ευπαρουσίαστος

Ανεξάρτητα από την περιπτωση πρέπει πάντα να είσαι καλοντυμένος. Όταν βρίσκεσαι στο γραφείο σημαίνει ότι θα φοράς ένα κοστούμι που να σου εφαρμόζει ωραία, σε συνδυασμό με ένα πουκάμισο και γραβάτα, ενώ αντίθετα σε ένα μπαρ μπορείς να έχεις μια πιο casual εμφάνιση με ένα polo μπλουζάκι, παντελόνι chino και ένα ζευγάρι sneakers. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα ρούχα σoυ θα αγκαλιάζουν την σιλουέτα σου και να μην είναι ούτε πολύ φαρδιά αλλά ούτε πολύ στενά.

8. Να είσαι πάντα στην ώρα σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να εμφανιστείς καθυστερημένα σε μια συνάντηση, και ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν νοιάζεται για την δικαιολογία σου, οπότε το να εμφανίζεσαι στην ώρα σου είναι απαραίτητο.

9. Να συμπεριφέρεσαι στους σερβιτόρους με σεβασμό

Πάντα να θυμάσαι ότι οι σερβιτόροι και γενικότερα όσοι σε εξυπηρετούν, είναι άνθρωποι. Έτσι όπως και με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σου, πρέπει να τους μεταχειρίζεσαι με τον σεβασμό που τους αξίζει και να είσαι πάντα ευγενικός, λέγοντας ευχαριστώ και παρακαλώ.

10. Να ξέρεις να χάνεις

Αν υπάρχει ένα άνθρωπος στον πλανήτη με μεγάλη έπαρση, αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε αντίθεση με τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, πρέπει να είσαι ακέραιος και αξιοπρεπής.Το να αναγνωρίζεις την ήττα δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά δείχνει έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να συγχαρεί και να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του αντιπάλου του.

11. Προτίμησε ενα μουσείο, μια συναυλία ή ένα θέατρο στις εξόδους σου

Αλλάζοντας προτιμήσεις όσον αφορά τις εξόδους σου, θα διευρύνεις τις γνώσεις σου και σίγουρα θα είσαι ένας ενδιαφέρον συνομιλητής σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ.

12. Γράψε μια ευχαριστήρια επιστολή

Η σύνταξη μιας ευχαριστήριας επιστολής, ανεξάρτητα από το ύψος του δώρου ή του γεγονότος, είναι ένα σημάδι ευγένειας που έχουμε ξεχάσει. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι κάτι που δεν συνηθίζεται τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ένας κομψός τρόπος να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου.

13. Να προσέχεις τα παπούτσια σου

Τα sneakers έρχονται και φεύγουν, αλλά ένα ζευγάρι κλασικά παπούτσια διαρκεί για πάντα. Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επένδυση σε ένα ζευγάρι διαχρονικά παπούτσια είναι πολύ καλύτερη από την αγορά ενος παπουτσιού που ακολουθει την τελευταία τάση της μόδας. Επιπλέον, θα πρέπει να τα καθαρίζεις τακτικά, καθώς τα παπούτσια φοριούνται πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στη ντουλάπα σου και σίγουρα ταλαιπωρούνται περισσότερο.

14. Διάλεξε ένα άρωμα που θα είναι η “σφραγίδα” σου

Οι πιο κομψοί και περιποιημένοι άντρες εκεί έξω είναι εκείνοι που έχουν το δικό τους στυλ, με μικρές πινελιές που τους κάνουν μοναδικούς. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίζεις, είναι να επενδύσεις σε ένα άρωμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σου και οι άνθρωποι γύρω σου θα το συνδέουν μαζί σου.

15. Να είσαι πιο γεναιόδωρος με τον χρόνο σου

Καταλαβαίνουμε ότι οι σύγχρονες απαιτήσεις κλέβουν πολύ χρόνο από το πρόγραμμα σου. Ωστόσο, θα πρέπει να αφιερώνεις λίγες ώρες στα άτομα που είναι κοντά σου. Επέλεξε ένα απόγευμα ή μια μέρα κάθε εβδομάδα για να την αφιερώσεις σε φίλους, στην οικογένεια σου ή ακόμα σε έναν εθελοντικό οργανισμό που πιστεύεις ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

16. Αναδιοργάνωσε το σπίτι σου

Το σπίτι ενός gentleman δείχνει πολλά για την εικόνα του όσο τα ρούχα που φοράει, τα έργα τέχνης που επιλέγει και την δουλειά που κάνει. Για να μην νιώθεις αμηχανία κάθε φορά που καλείς φίλους ή την οικογένεια σου στο σπίτι, πρέπει να το αναδιοργανώσεις και να επιλέξεις πράγματα που σου είναι πραγματικά απαραίτητα, απομακρύνοντας οτιδήποτε νομίζεις πως είναι περιττό.


Διαβάστε επίσης: Τα 10 χαρακτηριστικά ενός gentleman

Share.

Comments are closed.