11 μύθοι για τις σχέσεις ώστε να μην παρασύρεσαι απ’ ό,τι διαβάζεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελείωσες το σχολείο, σπούδασες, πήγες φαντάρος και τελικά έκανες σχέση με μια κοπέλα ή ακόμα και παντρεύτηκες. Μέχρι εκεί όλα καλά. Έλα μου όμως που επειδή έχεις διαβάσει και έχεις ακούσεις χιλιάδες μύθους για τις σχέσεις, αρχίζεις και αναρωτιέσαι τι ισχύει και τι δεν ισχύει;

Καταρχήν μην ανησυχείς, γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Όπως θα διαπιστώσεις και ο ίδιος, τους κανόνες σε μια σχέση τους ορίζουν οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή, και κανένας άλλος.

Διάβασε παρακάτω 11 μύθους για τις σχέσεις, και μην παρασύρεσαι απ’ ό,τι διαβάζεις.

1. Αυτή που σ’ αγαπάει δε θα σ’ αφήσει ποτέ

Κοινώς, δυο άνθρωποι που αγαπιούνται δε θα χωρίσουν ποτέ. Από τη μια αυτό ακούγεται λογικό, αλλά η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή αν δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν. Μια γυναίκα μπορεί να σε αγαπάει, αλλά αν τσακώνεστε συχνά για σημαντικά θέματα, θα σε αφήσει για να μη γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

2. Τα ετερώνυμα έλκονται

Μπορεί στην αρχή η σχέση με έναν άνθρωπο εντελώς διαφορετικό από εσένα να είναι ενδιαφέρουσα, στη συνέχεια όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ομαλά. Οι διαφωνίες πάνω σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τρόπο ζωής, την οικονομική διαχείριση και το μέλλον του ζευγαριού, μπορούν να αποτελέσουν αιτία χωρισμού. Δύσκολα βρίσκουμε σύντροφο με την οποία να συμφωνούμε στα πάντα, όμως όταν το χάσμα είναι μεγάλο, η σχέση δε γίνεται να προχωρήσει.

3. Οι τσακωμοί οδηγούν σε χωρισμό

Οι συχνοί τσακωμοί άλλοτε φθείρουν το ζευγάρι και άλλοτε το φέρνουν πιο κοντά. Υπάρχουν άνθρωποι που μέσω των τσακωμών νιώθουν πως διατηρείται η ένταση και το πάθος μεταξύ τους, ειδικά όταν αυτοί δεν έχουν να κάνουν με σημαντικά θέματα.

4. Ο πραγματικός έρωτας δε χάνεται ποτέ

Έχουν γραφτεί τόμοι σχετικά με το αν ο έρωτας διαρκεί για πάντα, ή φεύγει με τον καιρό. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο έρωτας, που πολλές φορές εξισώνεται με τον ενθουσιασμό, διαρκεί από 3 λεπτά μέχρι 3 χρόνια,  και με τον καιρό φθίνει. Ωστόσο, μετά τον έρωτα έρχεται η αγάπη, η οποία είναι ακόμα πιο δυνατή και σίγουρα κρατά για πάντα, αν είναι αληθινή.

5. Πριν παντρευτείς πρέπει να συγκατοικήσεις

Η συγκατοίκηση είναι το μεγαλύτερο τεστ για να διαπιστώσει ένα ζευγάρι αν όντως ταιριάζει και μπορεί να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παντρευτεί ένα ζευγάρι, αλλά σίγουρα μπορείς να μάθεις τις συνήθειες της συντρόφου σου και γενικότερα αν βλέπεις αυτή η σχέση να έχει μέλλον.

6. Η καλή επικοινωνία είναι το μόνο που χρειάζεται για μια ευτυχισμένη σχέση

Η καλή επικοινωνία είναι βασικό συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση, ωστόσο δε συνεπάγεται αγάπη και έλξη για τον άλλο. Εκτός από την σωστή συνεννόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι πρέπει να υπάρχει και έλξη. Χωρίς αυτή μια σχέση δεν είναι ερωτική, αλλά φιλική.

7. Η ζήλεια είναι ένδειξη ότι η σύντροφος σου σε θέλει

Η φυσιολογική και εντός ορίων ζήλεια είναι αποδεκτή μεταξύ ενός ζευγαριού, όταν όμως ξεπερνά τα όρια υπάρχει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεις στη σύντροφο σου να βγαίνει με τους φίλους της ή να μην πηγαίνει για ποτό με την παρέα της, επειδή είσαι σίγουρος ότι θα κάνει κάτι με άλλον. Το ίδιο ισχύει και για εκείνη φυσικά. Οι άσκοπες σκηνές ζήλειας είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σας, άρα η σχέση είναι καταδικασμένη.8.

8. Όσο περισσότερα λεφτά υπάρχουν, τόσο πιο ευτυχισμένη είναι μια σχέση

Η οικονομική άνεση αναμφίβολα προσφέρει ασφάλεια σε ένα ζευγάρι, όμως δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία. Οι σχέσεις που γίνονται καθαρά για οικονομικούς λόγους, αργά ή γρήγορα λήγουν. Κανείς δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένος δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει λεφτά, αλλά δεν αγαπάει.

9. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός για να κάνεις σεξ κάθε εβδομάδα, μήνα, κλπ.

Όχι, είναι ανάλογα με τη διάθεση του ζευγαριού. Δε σημαίνει ότι είσαι σε μία κακή σχέση.

10. Ένας γάμος είναι η λύση στα προβλήματα του ζευγαριού

Ένας μύθος για τις σχέσεις που δυστυχώς ακολουθούν πολλοί, είναι ότι ένας γάμος θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα ενός ζευγαριού. Αυτό είναι λάθος επειδή τα προβλήματα δε λύνονται, αλλά απλά παραμερίζονται.

11. Ένα παιδί θα λύσει όλα σας τα προβλήματα

“Μόλις γεννηθεί το μωρό μας όλα θα αλλάξουν…” είναι η πρόταση που ξεστομίζεται τόσο εύκολα στα προβληματικά ζευγάρια. Μία πρόταση που κρύβει μεγάλη ελπίδα αλλά και ευθύνη που βαραίνει το νέο μέλος της οικογένειας σε περίπτωση που το ζευγάρι προχωρήσει στην απόκτηση ενός παιδιού για τον συγκεκριμένο λόγο. Και πόσο έντονη η ματαίωση, όταν τελικά η ελπίδα αυτή διαψεύδεται! Μάλιστα, συνήθως η σχέση γίνεται χειρότερη από όσο ήταν πριν, οδηγώντας αρκετά συχνά στο χωρισμό μετά από λίγο καιρό. Δεν είναι τυχαία και τα διαζύγια των νέων ζευγαριών άλλωστε…


Διάβασε επίσης: 7 κανόνες αν θέλεις να κάνεις σεξ χωρίς δεσμεύσεις

Share.

Comments are closed.