10 τρόποι να εντυπωσιάσεις τους γονείς της κοπέλας σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν κάνεις μία σχέση υπάρχουν διάφορα στάδια που δείχνουν κατά πόσο έχει προχωρήσει. Έτσι τον πρώτο καιρό θα αρχίσει να σε συστήνει σε φίλους και γνωστούς, και όσο προχωράει η σχέση σας θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα σου πει ότι θέλει να γνωρίσεις την οικογένεια της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσεις τα μελλοντικά πεθερικά σου.

Είναι στην φύση μας να σκεφτόμαστε αρνητικά όταν έχουμε άγχος για κάτι, αλλά η συγκεκριμένη περίσταση είναι περισσότερο αμήχανη και άβολη, παρά δύσκολη. Έτσι λοιπόν, αν πρόκειται να γνωρίσεις τον πατέρα της για πρώτη φορά, διάβασε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση και να βγεις “αλώβητος”.

1. Αν σε έχουν καλέσει μια συγκεκριμένη ώρα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αργήσεις. Η ακρίβεια δείχνει ενδιαφέρον και σεβασμό για τους άλλους. Είναι ένα σημάδι καλών τρόπων.

2. Τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας με τον πατέρα της, είναι αυτά που θα θέσουν μια καλή βάση ή θα δημιουργήσουν ερωτήματα. Έτσι ξεκίνησε με μία καλή χειραψία (σταθερή, αλλά όχι σφιχτή) και κοίτα τον στα μάτια. Είναι η πρώτη ευκαιρία για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη αλλά και την προσοχή του. Μια χαλαρή χειραψία υποδηλώνει συνήθως αδιαφορία.

3. Δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να πας με άδεια χέρια. Εάν επισκέπτεσαι το σπίτι των γονιών της και θέλεις πραγματικά να κάνεις εντύπωση, θα πρέπει να πάρεις ένα δώρο. Προσπάθησε να μην πάρεις κάτι γενικό και αντ ‘αυτού, πάρε κάτι πιο προσωπικό, αφού πρώτα μάθεις ποιο είναι το αγαπημένο του κρασί, ουίσκι ή επιδόρπιο (βασικά, οτιδήποτε ταιριάζει με το δείπνο) και αγόρασε ανάλογα.

4. Η στάση του σώματος λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας. Προσπάθησε να στέκεσαι με τεντωμένη πλάτη. Ώμοι πίσω, έξω το στήθος και μέσα η κοιλιά! Οι ευθυτενείς άνθρωποι εκπέμπουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση και αυτό σίγουρα θα μετρήσει υπέρ σου.

5. Να είσαι ευγενικός. Ακόμα και αν ο πατέρας της σε κοιτάζει με μισό μάτι και δείχνει δύσπιστος. Μην ξεχνάς ότι της έχει τρελή αδυναμία (ειδικά αν είναι μοναχοκόρη) και αυτήν τη στιγμή σε βλέπει σαν αυτόν που απειλεί να κλέψει το κοριτσάκι του.

6. Κανένας δεν συμπαθεί έναν ψεύτη. Να είσαι αυθεντικός και μην παραποιήσεις πράγματα για σένα προκειμένου να μην τον δυσαρεστήσεις. Δε χρειάζεται να του πεις ψέματα ότι μένεις σε κάποιο προάστιο και ότι οδηγείς ένα ακριβό αυτοκίνητο για να σε πάρει με καλό μάτι, γιατί αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δε θέλεις σε καμία περίπτωση να σε περάσει για ψεύτη.

7. Μην προβάρεις τι θα του πεις. Στην αρχή θα σε κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω και θα σου κάνει απανωτές ερωτήσεις για να σε μάθει καλύτερα, και θα νιώσεις σαν να περνάς από “Ιερά Εξέταση”. Πρέπει να απαντάς φυσικά και να είσαι ειλικρινής, όπως είπαμε παραπάνω.

8. Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να ανεβάσεις τους τόνους. Ακόμα και αν οι απόψεις σας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να αλλάξεις θέμα. Μην μπεις καν στην διαδικασία να του άλλαξεις γνώμη.

9. Βασικό είναι να μη σκέφτεσαι ότι είσαι σε μειονεκτική θέση. Να είσαι σίγουρος ότι και ο πατέρας της κοπέλας σου έχει αγωνία για το τι εντύπωση θα σου κάνει, πώς θα σου φανεί το σπίτι τους και αν θα μείνεις ικανοποιημένος απ’ τη φιλοξενία τους.

10. Τέλος, αν με την κοπέλα σου είστε στην φάση “αγκαλίτσες και φιλάκια”, προσπαθήστε να συγκρατήσετε τις πρωτόγονες ορμές σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει αυτή την εικόνα σε ένα δείπνο και πόσο μάλλον στον άνδρα που την μεγάλωσε.


Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Share.

Comments are closed.