10 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν πας διακοπές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και ένα χρόνο το μόνο που σου δίνει κουράγιο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα μπορείς επιτέλους να βρεθείς σε ένα νησάκι για μερικές ημέρες για να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις λιγάκι από την πλέον βασανιστική καθημερινότητα. Προφανώς οι διαακοπές για όλους μας είναι αυτό που λέμε το “highlight” της χρονιάς, τι γίνεται όμως όταν αυτές οι λίγες μερούλες που έχεις πάρει άδεια τελειώσουν;

Εδώ λοιπόν είμαστε εμείς “οι κακοί της υπόθεσης”, για να σου υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτες μέρες που θα επιστρέψεις στον κλεινόν άστυ και φυσικά στη δουλειά σου, θα είναι αρκετά δυσκολές. Ε και; θα μας πεις, και θα έχεις δίκιο, καθώς έμεινες κλεισμένος έναν χρόνο στο σπίτι βλέποντας ότι σειρά υπάρχει στο Netflix και βάζοντας μερικά επιπλέον κιλάκια, οπότε ακόμα και ένα σαββατοκύριακο μακριά από το σπίτι είναι “βάλσαμο”.

Συνεχίζουμε μα αυτό που ξεκινήσαμε, λέγοντας σου ότι σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια όπου και αν βρεθείς αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει ωστόσο να λάβεις υπόψη τα παρακάτω μόλις επιστρέψεις.

  • Οι εποχές που το μόνο σου άγχος επιστρέφοντας από τις διακοπές ήταν να έχεις να διηγηθείς ωραιότερες ιστορίες από τους φίλους σου τελείωσαν μαζί με το απολυτήριο του λυκείου σου.
  • Μπορεί να βρήκες το σπίτι σου “καλοκαιρινό”, γιατί είχες ξεχάσει να κλειδώσεις ή γιατί άφησες την πίσω μπαλκονόπορτα ανοιχτή, και δυστυχώς κανένας από τους γείτονες δεν πήρε χαμπάρι, γιατί έλειπαν και αυτοί διακοπές.
  • Δεν έχεις πληρώσει την δόση του αυτοκινήτου, της ασφάλειας ζωής και της πιστωτικής σου κάρτας που έληγαν πριν λίγες ημέρες και τώρα που επέστρεψες δεν έχεις δεκάρα τσακιστή!
  • Το αφεντικό σου έχει επιστρέψει νωρίτερα από εσένα και σου έχει φορτώσει ένα κάρο δουλειές (γιατί τις δύο τελευταίες μέρες πριν φύγεις κωλοβάραγες).
  • Το αυτοκίνητο σου δεν έχει μπαταρία γιατί ξέχασες ανοιχτά τα αλάρμ πριν φύγεις και ο μάστορας έχει κατεβασμένα “ρολά” μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.
  • Η κοπέλα σου έχει καθυστέρηση και εσύ αρχίζεις να αναπνέεις μέσα σε χάρτινα σακουλάκια γιατί παθαίνεις κρίση πανικού!
  • Πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα σορτσάκια και τις σαγιονάρες.
  • Δεν μπαίνεις στο Instagram γιατί σε πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπεις τις φωτογραφίες που ανέβασες από τις διακοπές ή ακόμα χειρότερα τις φωτογραφίες των φίλων σου που είναι ακόμα διακοπές!
  • Πρέπει να δεις πως θα την “βγάλεις” οικονομικά τις επόμενες ημέρες, ενώ το ψυγείο σου έχει μόνο παγάκια και ένα χαλασμένο γάλα.
  • Γυρίζεις στο γραφείο και όλοι σε ρωτάνε που πήγες και πως πέρασες, και εσύ το μόνο που θέλεις εκείνη την στιγμή είναι να σε αφήσουν ήσυχο γιατί δεν θέλεις να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι οι διακοπές τελείωσαν.

Μην ανησυχείς αν σου συμβαίνει οτιδήποτε από τα παραπάνω. Πάρε βαθιές ανάσες, κάνε μικρά διαλειμματάκια τις πρώτες ημέρες στην δουλειά, και να δεις που οι φρίκες θα φύγουν και θα μπεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.


Διαβάστε επίσης: 10 πολυτελή ξενοδοχεία για εσάς που ονειρεύεστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Share.

Comments are closed.