Ο «Μάβερικ» επιστρέφει στους αιθέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πρώτη φωτογραφία από την επιστροφή του Top Gun, 32 ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή της, δημοσίευσε ο Τομ Κρουζ στο Twitter, τρελαίνοντας τους φαν τους.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο 56χρονος Κρουζ ως άλλος Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ να φορά ξανά αυτή την χαρακτηριστική στολή και να ετοιμάζεται για πτήση, κρατώντας στα χέρια το κράνος του ενώ στο πλάνο φαίνεται και το αεροσκάφος του F-14A.

Αυτό προκάλεσε χαμό στα social media, με την εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Με Tweet στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, η Πολεμική Αεροπορία περιφρονεί το συγκεκριμένο μαχητικό – που είναι η μετεξέλιξη του F-14 Tomcat που πιλοτάριζε ο ίδιος ο Κρουζ στο πρώτο φιλμ, 32 χρόνια πριν – ως κατώτερο του F-15 Strike Eagle.

«Αν ο Μάβερικ είχε πραγματική ανάγκη από ταχύτητα, θα πιλοτάριζε ένα από τα F-15E Strike Eagles μας. Έχουν ανώτατη ταχύτητα 1.875 μίλια την ώρα», έγραφε το tweet της Αεροπορίας, με εκείνο του Πολεμικού Ναυτικού να είνα απείρως πιο δωρικό και… συμβολικό: «Θυμηθείτε παιδιά, κανένα περιθώριο για δεύτερη θέση», έγραφε, αναβιώνοντας μία από τις πιο θρυλικές ατάκες της ταινίας.

Η Αεροπορία είχε τον τελευταίο λόγο γράφοντας: «Το F-15 δεν γνωρίζει τη ‘δεύτερη θέση’ για την οποία μιλάτε. Τσεκάρετε τους αριθμούς. Ανίκητο».

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια προβλέπεται να βγει στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2019. Παρότι το σενάριο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, στο φιλμ ο Κρουζ, κουβαλώντας 32 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του, από φέρελπις ίκαρος φέρεται να γίνεται εκπαιδευτής νέων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Share.

Comments are closed.