Όπως φαίνεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, δεν είναι μεγάλος φαν της Google. Πρόφατα έκανε ένα χλευαστικό tweet, το οποίο πιθανόν είχε ως στόχο την Google, γράφοντας: “Λατρεύω το @DuckDuckGo. Την έχω ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης εδώ και λίγο καιρό. Η εφαρμογή είναι ακόμα καλύτερη!”

Η DuckDuckGo απάντησε στον Ντόρσεϊ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter γράφοντας: “Αυτό είναι υπέροχο @jack! Είμαστε χαρούμενοι που είσαι με την πλευρά μας” με το tweet να ακολουθείται από ένα emoji πάπιας.

Η DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που ιδρύθηκε το 2008 στις Η.Π.Α. και δίνει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των χρηστών, έχοντας ως μότο της την έκφραση “Privacy, simplified”. Το DuckDuckGo ξεχωρίζει από τις άλλες μηχανές αναζήτησης, μη δημιουργώντας το προφίλ των χρηστών του και εκθέτοντας σκόπιμα σε όλους τους χρήστες τα ίδια αποτελέσματα αναζήτησης για ένα δεδομένο όρο αναζήτησης. Το DuckDuckGo δίνει έμφαση στην επιστροφή των καλύτερων, και όχι απλά των περισσότερων, αποτελεσμάτων.

Παρόλο που η ιστοσελίδα της DuckDuckGo έχει μια καλή επισκεψιμότητα (Νο 187 site σύμφωνα με την Alexa), σίγουρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Google.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόρσεϊ τρολάρει έναν τεχνολογικό γίγαντα με ένα tweet, καθώς είχε κάνει το ίδιο πριν από λίγο καιρό, όταν το Facebook παρουσίασε το νέο του logo, το οποίο στόχο έχει να διαχωρίσει την εταιρεία Facebook από την πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ δεν χρειάστηκε να γράψει πολλά, ούτε καν 120 χρακτήρες… καθώς έγραψε απλά «Twitter from TWITTER», μια σαφή αναφορά στο νέο logo του Facebook.

Τέλος, πρόσφατα έκανε μια πιο σοβαρή ανακοίνωση λέγοντας ότι απαγορεύει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις από τη δική του πλατφόρμα, καταχειροκροτούμενος από τα φιλελεύθερα ΜΜΕ των ΗΠΑ.


Διαβάστε επίσης: Αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι που παράτησαν τις σπουδές τους