Στο εξώφυλλο του βρετανικού ανδρικού περιοδικού GQ εμφανίστηκε ο Lewis Hamilton, φορώντας μάλιστα, κιλτ, απαντώντας στην διαμάχη που προκάλεσε τα Χριστούγεννα, όταν είπε στον ανιψιό του ότι τα «αγόρια δεν φοράνε φορέματα».

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο οδηγός της Formula 1 εξαγρίωσε τους θαυμαστές του όταν διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, που έδειχνε τον Hamilton να εκφράζει την απογοήτευσή του για την επιλογή του νεαρού ανιψιού του να φορέσει ένα ροζ φόρεμα.

Ο Χάμιλτον αργότερα ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως ο ανιψιός του πρέπει να «νιώθει ελεύθερος να εκφραστεί όπως θέλει».

Ο οδηγός της Formula 1 θέλοντας να δώσει έμφαση στην μετάνοιά του, φόρεσε μια σειρά από κιλτ που έχουν σχεδιαστεί από τον Tommy Hilfinger στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού περιοδικού.

Η ιδέα προέκυψε από την συντακτική ομάδα του GQ, που ήθελε να εμφανιστεί ο Χάμιλτον στο εξώφυλλο φορώντας κάτι που να ήταν είτε ροζ, ή να θύμιζε φούστα ή φόρεμα, παραπέμποντας στην οργή που προκάλεσε η αντίδρασή του.

Έχοντας αυτό κατά νου, το GQ αποφάσισε να μιλήσει με τον σχεδιαστή – ο Hamilton είναι παγκόσμιος πρεσβευτής της Hilfinger από τον Μάρτιο – προκειμένου να δημιουργήσει ένα κομμάτι για τον Χάμιλτον.

Ο οδηγός της Formula 1 είδε πολύ θετικά την ιδέα, καθώς «ήθελε να κάνει μια πολύ δημόσια αναγνώριση» του λάθους του.

Όπως αναφέρει το GQ, πολλοί αναμφισβήτητα θα αμφισβητήσουν την απόφαση του να εμφανιστεί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού φορώντας κιλτ, καθώς μπορεί να αναρωτιούνται εάν το κίνητρό του είναι γνήσιο ή αν πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο.