Για πάνω από μια δεκαετία o Ντένις Ρόντμαν ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον πλανήτη, τόσο εξαιτίας της εκκεντρικής του εμφάνισης, όσο και της αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς του.

Έχει γράψει ιστορία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει στην εναρκτήρια σκηνή του ντοκιμαντέρ “The Last Dance” για τον Μάικλ Τζόρνταν: “Σοκαρίστηκα όταν μου ζήτησαν να πάω στους Chicago Bulls. Νομίζω ότι ήμουν λίγο εκκεντρικός για αυτούς.”

© Rich Fury / Getty Images / Ideal Image

Πρόσφατα το “κακό παιδί” του NBA έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό GQ, αποκαλύπτοντας πολλές άγνωστες πληροφορίες για τον εαυτό του. Μια από αυτές ήταν πως οι επισκέψεις σε gay και drag clubs του έδωσαν έμπνευση και τον βοήθησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία ολοκληρώθηκε με πέντε τίτλους στο ΝΒΑ και μια θέση στο basketball hall of fame.

Αφού κέρδισε δύο τίτλους ΝΒΑ με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ο Ρόντμαν είπε ότι έπιασε “πάτο” και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει το 1993, μετά την αποχώρηση του προπονητή της ομάδας, Τσακ Ντέιλι, τον οποίο έβλεπε ως πατρική φιγούρα. Η μεταγραφη του ωστόσο στους Σαν Αντόνιο Σπερς τον βοήθησε αρκετά, καθώς εκεί γνώρισε ανθρώπους που ζούσαν με τους δικούς τους όρους.

“Στο Σαν Αντόνιο άρχισα να πηγαίνω σε gay clubs. Ξεκίνησα να πηγαίνω και σε drag clubs. Άρχισα να φέρνω και drag queens σε παιχνίδια”, υποστήριξε ο ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος είχε γίνει πλέον fashion icon και έκανε τους θαυμαστές του να πιστεύουν στις δικές τους ιδέες σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα.

“Όταν μιλάς με ανθρώπους από την gay κοινότητα, με κάποιον που κάνει drag ή κάτι τέτοιο, βλέπεις πως είναι πάρα πολύ χαρούμενοι. Κρατούν το κεφάλι ψηλά κάθε γ@μη#ένη μέρα, ρε φίλε. Δεν ντρέπονται για τίποτα. Δεν προσπαθούν να αποδείξουν τίποτα, απλά ζουν τη ζωή τους”, τόνισε.

Ο Ρόντμαν, ο οποίος έχει κάνει αμέτρητες drag εμφανίσεις, είπε στο GQ ότι οι εμπειρίες του στο Σαν Αντόνιο τον βοήθησαν να θυμηθεί την εποχή που οι αδερφές του τον έντυναν με τα ρούχα τους όταν ήταν αγόρι.

© Dimitrios Kambouris / Getty Images / Ideal Image

Ο θρύλος του NBA, ο οποίος βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο το 2020 μέσω της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς του Netflix, “The Last Dance”, η οποία παρουσίασε την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, είπε στο GQ ότι πάντα ένιωθε ότι υπήρχε μια έντονη αντίθεση μεταξύ αυτού και του Τζόρνταν.

Όταν ο Ντένις ανταλλάχθηκε το 1995 στους Σικάγο Μπουλς, που χρειάζονταν ριμπάουντερ, δεν έκανε σκληρά ναρκωτικά, αλλά έπινε και έκανε πάρτι κάθε βράδυ – γινόταν μέρος της νυχτερινής ζωής του Σικάγο – και μετά εμφανιζόταν σε κάθε παιχνίδι (όταν δεν είχε αποβληθεί) για να δώσει στην ομάδα ό,τι είχε. Δούλεψε σκληρά για τρία πρωταθλήματα. “Έχεις τον καλύτερο μπασκετμπολίστα στον πλανήτη”, είπε ο Ντένις για τον Μάικλ Τζόρνταν, “τον δεύτερο καλύτερο που ήταν ο Σκότι Πίπεν, και μετά πήρες (εμένα) τον διάβολο” πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης: Ο Ντένις Ρόντμαν ήταν ο απόλυτος influencer πολύ πριν καν υπάρξουν τα social media