5 μονόλογοι που δείχνουν πόσο σπουδαίος είναι ο Αλ Πατσίνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάθε φορά που πρωταγωνιστεί σε μια ταινία μας αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και ίσως ο πιο σημαντικός εν ζωή. Ο λόγος για τον Αλ Πατσίνο, τον ηθοποιό που κατάφερε να γίνει μύθος από νωρίς.

Η μοναδική προσωπικότητα και το ταπεραμέντο του χαρισματικού ηθοποιού που σήμερα κλείνει τα 81 του χρόνια, είναι αυτά που τον οδήγησαν εύκολα στην κορυφή. Αν και στις περισσότερες ταινίες του είχε ως βασικό στόχο το χρήματα, στην πραγματική του ζωή, όπως έχει δηλώσει, τα χρήματα δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο. Όταν τελείωσε το κολέγιο, υπήρξε πολλές φορές άνεργος και μάλιστα είχε κοιμηθεί στον δρόμο, μπροστά από μια βιτρίνα για αρκετές μέρες.

© Eamonn M. McCormack / Getty Images / Ideal Image

Στους ρόλους του μπορεί να ήταν ο “κακός”, μπορεί να είχε σκοτώσει πολύ κόσμο, μπορεί να ήταν βουτηγμένος στην παρανομία, ωστόσο όλοι μας λατρέψαμε τον Τόνι Μοντάνα, τον Μάικλ Κορλεόνε και τόσους άλλους, που μπορεί να ήταν ψεύτες αλλά είχαν ηθικές αξίες και έμεναν πιστοί σε αυτούς που αγαπάνε.

Αυτό που κάνει τον Αλ Πατσίνο πραγματικά ξεχωριστό ως ηθοποιό είναι η ικανότητα του να μπαίνει τόσο μέσα στο ρόλο, ώστε να δημιουργεί κάτι το μοναδικό, κάτι το εμβληματικό, κάτι το υπέροχο. Αυτό για το οποίο σίγουρα υποκλινόμαστε όσοι έχουμε παρακολουθήσει μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του, είναι οι μονόλογοι του, οι οποίοι αποτελούν την υπέρτατη υποκριτική πρόκληση για κάθε ηθοποιό και μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε.

Έχει επιδείξει πολλούς μονολόγους, καθώς οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το υποκριτικό του ταλέντο, οι παρακάτω ωστόσο είναι αυτοί που ξεχώρισαν και σίγουρα όλοι θα θυμόμαστε.

Άρωμα Γυναίκας

Ο Αλ Πατσίνο πήρε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του ως Συνταγματάρχης Φρανκ Σλέιντ στο “Άρωμα Γυναίκας”. Από την αρχή έως το τέλος, αυτή η ταινία του 1992 είναι ένα έργο τέχνης και ο Αλ Πατσίνο λάμπει κάθε στιγμή στην οθόνη.

Σημαδεμένος

Σε αυτό το σημείο της ταινίας, ο Τόνι Μοντάνα του Αλ Πατσίνο έχει πάρει πολλά ναρκωτικά, αλλά εξακολουθεί να γνωρίζει αρκετά για τον κόσμο γύρω του και κάνει κάποιες οδυνηρές παρατηρήσεις σχετικά με την Αμερική.

Κάθε Κυριακή

Ακόμα ένας μονόλογος, τον οποίο ο Αλ Πατσίνο που υποδύεται έναν μεσήλικα προπονητή μιας μεγάλης ομάδας φούτμπολ του Μαϊάμι, καταφέρνει να αποδώσει με μοναδικό τρόπο. Αν και δεν είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει, ο συγκεκριμένος μονόλογος είναι αρκετά καλός.

Ο Δικηγόρος του Διαβόλου

Μια ακόμα ταινία στην οποία ο Πατσίνο έχει έναν ακόμα καλό μονόλογο, είναι “Ο Δικηγόρος του Διαβόλου”, στην οποία είναι ο Διάβολος αυτοπροσώπως!. Αν και η ταινία είναι μέτρια και δεν θεωρείται από τις καλύτερες του Πατσίνο, ο παρακάτω μονόλογος του είναι ένα από τα highlight της.

Ο Έμπορος της Βενετίας

Ο θεατρικός μονόλογος του Αλ Πατσίνο στην διασκευή του σεξπιρικού έργου “Ο Έμπορος της Βενετίας”, σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.


Διαβάστε επίσης: Ο Σκορτσέζε ήθελε 50 χρόνια να παίξει ο Αλ Πατσίνο σε ταινία του

Share.

Comments are closed.