20 ατάκες που έχει πει για τη ζωή, την μόδα και το στυλ ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία στον χώρο της μόδας, ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος σήμερα έγινε 86 ετών, μας διδάσκει πως αμα θέλουμε μπορούμε.

Ο Ιταλός σχεδιαστής κατάφερε να γίνει σπουδαίο όνομα στον χώρο της μόδας και να δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία (εκτιμώμενη καθαρή αξία 10 δισεκ. δολάρια). Ξεκίνησε την ετικέτα με το όνομα του το 1975, ωστόσο ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Αρμάνι είναι ο μοναδικός μέτοχος της Giorgio Armani S.p.A, καθιστώντας το brand ένα από τα λίγα κορυφαία ιταλικά εμπορικά σήματα που παραμένει ανεξάρτητο από τα διεθνή επενδυτικά σχήματα, κατέχοντας μια αλυσίδα λιανικής διανομής με πάνω από 500 ανεξάρτητα καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

© Venturelli / Getty Images / Ideal Image

Ο σχεδιαστής έχει λάβει πολλές διακρίσεις από την ιταλική κυβέρνηση, ως αναγνώριση της μακράς υπηρεσίας του για την προώθηση της ιταλικής δεξιοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Commendatore dell’Ordine al Merito della Repubblica και του Grand’Ufficiale dell’Ordine al Merito della Repubblica. Τιμήθηκε επίσης με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής το 2008 και κατέχει επίτιμα διδακτορικά και πτυχία από το Royal College of Art και το Central Saint Martins στο Λονδίνο και την Accademia di Brera στο Μιλάνο.

Σε μια σπάνια συνέντευξη του στους Financial Times το 2017,  είχε δηλώσει πως: “Το στυλ για μένα είναι μια διάθεση που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα. Πάντα πίστευα ότι η μόδα είναι κάτι περισσότερο από απλά ρούχα: είναι ένας τρόπος ύπαρξης. Διεύρυνα το όραμα μου σε διαφορετικά πεδία, αλλά πάντα προσπαθώντας να δημιουργήσω κάτι χρήσιμο και ανθεκτικό.”

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες ατάκες που έχει πει για την ζωή, τη μόδα και το στυλ, ο σπουδαίος αυτός μόδιστρος.

Η διαφορά του στυλ από τη μόδα, είναι η ποιότητα.

Κάθε ρούχο και αξεσουάρ που σχεδιάζω είναι φορέσιμο, πρακτικό και απευθύνεται στις ανάγκες των πελατών μας.

Είναι δύσκολο να μιλάμε για μόδα αφηρημένα, χωρίς να έχουμε μπροστά μας ένα ανθρώπινο σώμα, κάποια σχέδια ή έστω ένα ύφασμα.

Πάντα θεωρούσα τα t-shirts, το Α και το Ω στην αλφάβητο της μόδας.

Πιστεύω ότι τα ρούχα μου μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους μία καλύτερη εικόνα του εαυτού τους, γεμάτη χαρά και αυτοπεποίθηση.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι αγοράζουν Armani, ακόμη και αν είναι απομίμηση. Μου αρέσει το γεγονός ότι είμαι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Τα τζιν αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία στη μόδα.

Ο λόγος που είμαι μετριόφρων και δεν προβάλλω τον εαυτό μου εκεί που θα ήθελα, είναι επειδή είμαι δημιουργικό μυαλό και ακόμη φιλοδοξώ να είμαι ”κάποιος”.

Πάντα ήμουν παρατηρητής. Προτιμούσα να ακούω, παρά να εκφράζομαι ανοιχτά. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχω διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Αγαπώ τα διαχρονικά πράγματα που στο πέρασμα του χρόνου γίνονται ζωντανές αποδείξεις της τελειότητας.

Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει η σκέψη σου να είναι αδιάκοπα επικεντρωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Πάντα ήθελα να ντύνω τη γυναίκα που ζει και εργάζεται, όχι τη γυναίκα ενός πίνακα ή μιας φωτογραφίας.

H διαφορά μεταξύ του στυλ και της μόδας είναι η ποιότητα.

Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργείς κάτι εντυπωσιακό και εφήμερο, από το να φτιάχνεις κάτι κλασικό αλλά την ίδια στιγμή επίκαιρο.

Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα γινόμουν σχεδιαστής μόδας.

Ο πόλεμος μου δίδαξε ότι στον κόσμο δεν είναι όλα λαμπερά.

Πάντα υπάρχουν διαμαρτυρίες, είτε κάνεις κάτι καλό, είτε κάτι κακό. Ακόμη κι όταν κάνεις κάτι ωφέλιμο, οι άλλοι λένε ότι το κάνεις για διαφημιστικούς σκοπούς.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν δημιουργείς. Οι φιλοδοξίες και το εγώ σου, ο τύπος και οι καταναλωτές είναι τα σπουδαιότερα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι και πάλι στην κορυφή.

Ακόμη κι όταν σκέφτεσαι ότι τα έχεις καταφέρει όπως ήθελες, πάλι ο τύπος σε περιμένει στη γωνία την επόμενη μέρα και οι καταναλωτές ζητούν ακόμη περισσότερα, οπότε εν συντομία πάντα μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο.

Διαβάστε επίσης: Οι 40 καλύτερες ατάκες που έχουν ειπωθεί για το στυλ

Share.

Comments are closed.