10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Marlon Brando

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ηθοποιός μεγατόνων και ένας από τους μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες ‘Λεωφορείο ο Πόθος’ και ο ‘Νονός’. Ο Marlon Brando ήταν ένα τέρας υποκριτικής και παράλληλα ένας απίστευτα περίπλοκος άνθρωπος που έδειχνε να κρατά για τον ίδιο πολλά κρυφά χαρτιά.

Νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για τον αγαπημένο σου ηθοποιό;

Λίγα λόγια

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου το 1924 στην Όμαχα των Η.Π.Α. Το 1935 οι γονείς του χωρίζουν και μετακομίζει στην Καλιφόρνια. Δυο χρόνια αργότερα οι γονείς του τα ξαναβρίσκουν και μετακομίζουν στο Σικάγο. Η υποκριτική του καριέρα ξεκινά το 1944 με τη θεατρική κωμωδία ‘I Remember Mama’ η οποία ανέβηκε στο Broadway. Αργότερα έδειξε τις εξαιρετικές υποκριτικές του δυνατότητες στις ταινίες ‘Λεωφορείον ο Πόθος’ , το ’Λιμάνι της Αγωνίας’ και ο ‘Νονός’.

1. Συμμετείχε σε ταινία του Charlie Chaplin

Ήταν μια ταινία που έιχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Chaplin. Η ταίνια ονομαζόταν ‘A Countess from Hong Kong’ ήταν μια ρομαντική κομεντί και πρωταγωνιστούσε η Sophia Loren.

2. Ήταν ιδιοκτήτης νησιού στη Γαλλική Πολυνησία

Ονομάζεται Tetiaroa και ήταν ο τόπος αναψυχής της βασιλικής οικογένειας της Αϊτής, μέχρι που αγοράστηκε από τον Brando το 1967. Η πρώτη του επαφή με το νησί μέχρι και να προχωρήσει στην αγορά του, ήταν στα γυρίσματα της ταινίας ‘Mutiny on the Bounty’.

3. Έιχε για κατοικίδιο ένα ρακούν

Όπως έχει πει ο ίδιος: ‘Ήθελα να αποκτήσω έναν χιμπατζή αλλά η μητέρα μου μου έδωσε τον Russel, ένα νεαρό ρακούν…Η μητέρα μου είχε απίστευτη φαντασία και καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ. Ο Russel μπορούσε να μου καταστρέψει τον ύπνο γι’ αυτόν και δεν τον άφηνα στο κρεβάτι. Συνηθίζαμε να παίζουμε κυνηγητό στο διαμέρισμα, πράγμα που λάτρευε’.

4. Ήταν εφευρέτης

Έιχε βρει ένα νέο τρόπο για να ακούγονται τα αγαπημένα του τύμπανα conga.

5. Tον έδιωξαν από την στρατιωτική σχολή

Φαίνεται πως ο νεαρός Brando ήταν επιρρεπής στους μπελάδες με αποτέλεσμα να τον αποβάλλουν από την στρατιωτκή σχολή Minnesota Shattuck Military Academy.

6. Ήταν στην εξέδρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του Martin Luther King, Jr.’s

Εκτός από το να παρευρίσκεται στην ομιλία ‘I Have a Dream’, συμμετείχε σε μια τηλεοπτική συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα με τους Harry Belafonte, Charlton Heston και Sidney Poitier.

7. Συνελλήφθη σε συγκέντρωση υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των Ιθαγενών Αμερικανών (“fish-in” demonstration)

Είναι γνωστό πως απέρριψε το Όσκαρ που κέρδισε για τον ‘Νονό’ για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο προσέγγισης των Ιθαγενών από την βιομηχανία του θεάματος. Ο ακτιβισμός του όμως δεν ξεκίνησε τότε, ήταν ενεργός από αρκετά νεαρή ηλικία. Το 1964, παρευρέθηκε σε μια συγέντρωση για τα δικαιώματα ψαρέματος της φυλής Puyallup στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

8. Είχε έντονη αίσθηση του χιούμορ

Όπως έχει εκμυστηρευτεί ο Edward Norton κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ‘The Score’, ο Brando περιμένε τον De Niro να γυρίσει μια σοβαρή σκηνή για να χρησιμοποιήσει μια συσκευή που μιμείτο ‘ανθρώπινους’ οργανικούς ήχους. Ο Johnny Depp είχε πει ότι και οι δυο μοιράζονταν την ίδια παιδική αίσθηση του χιούμορ.

9. Μιλούσε πέντε γλώσσες

Ενώ ήταν αρκετά καλός στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Ιαπωνικά), σιχαινόταν να αποστηθίζει τους ρόλους του. Μάλιστα, πολλές φορές οι συμπρωταγωνιστές του κρατούσαν κάρτες με τα λόγια που έπρεπε να πει.

10. Musical Variety Show

Κάποτε προσπάθησε να πείσει τον Christopher Walken να συνεργαστούν για τις ανάγκες ενός Musical Variety Show. H συνεργασία δεν επετεύχθη και είναι κάτι που στενοχωρεί τους περισσότερους αναλογιζόμενοι το αποτέλεσμα.

Το “Listen to Me Marlon” του Stevan Riley, είναι ένα ντοκιμαντέρ που χρησιμοποιεί εκατοντάδες ώρες ήχογραφήσεων που ο Marlon Brando κατέγραψε κατά τη διάρκεια της ζωής του για να πει την ιστορία του θρύλου της οθόνης. Κανένα άλλο πρόσωπο εκτός από τον Brando δεν εμφανίζεται και δεν μιλά στο ντοκιμαντέρ.

Καταγράφοντας την εξαιρετική του καριέρα ως ηθοποιο και την ζωή μακριά από τη σκηνή και την οθόνη, το ντοκιμαντέρ εξερευνά πλήρως τις πολυπλοκότητες του, λέγοντας την ιστορία μοναδικά από την προοπτική του Marlon.

Ο Martin Scorsese είχε πει ότι η ηθοποιία “θα χωρίζεται σε εποχή πριν και μετά Brando”.

Share.

Comments are closed.