Σε αυτό το καταφύγιο η χαλάρωση περνάει σε άλλο επίπεδο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις πνευματικές σας εμπειρίες όπως ο Μπομπ Ντίλαν ή Τζόρτζ Χάρισον, τότε έχουμε το κατάλληλο μέρος για εσάς σε αυτή τη κρυφή γωνιά της Βόρειας Ινδίας.

Περιτριγυρισμένο από δάση σε μια έκταση 2,5 στρέμματων στο χωριό Kasar Devi πάνω από την πολιτεία Almora στην Βόρεια Ινδία, βρίσκεται το Kumaon, ένα ιδιωτικό καταφύγιο και μια φωλιά γαλήνης και ηρεμίας, το οποίο επισκέφτηκαν και οι δύο μουσικοί αναζητώντας πνευματική διαφώτιση.

Το θέρετρο διαθέτει 10 πολυτελείς βίλες, καθεμία με ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους και περιστρεφόμενους τοίχους από γυαλί που χρησιμεύουν για να μεγιστοποιούν τη θέα στο δάσος. Το κεντρικό κτίριο στεγάζει μια καλά εξοπλισμένη βιβλιοθήκη και ένα εξαιρετικό γκουρμέ εστιατόριο που προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Νάντα Ντέβι, το δεύτερο σε ύψος βουνό της Ινδίας.

Το Kumaon έχει σχεδιαστεί από την Zowa Architects με έδρα το Κολόμπο, που διευθύνεται από τους βραβευμένους αρχιτέκτονες Pradeep Kodikara και Jineshi Samaraweera. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του θερέτρου ήταν να ενσωματώνεται με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, ενώ παράλληλα να αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Για τις πόρτες και τα παράθυρα χρησιμοποιήθηκε ξυλεία από το τοπικό πευκοδάσος, ενώ τα χάλκινα και πέτρινα διακοσμητικά που υπάρχουν στους περισσότερους χώρους διαβίωσης, είναι χειροποίητα φτιαγμένα από ντόπιους τεχνίτες. Η Almora έχει μια μεγάλη παράδοση στην ύφανση, με όλα τα υφάσματα στα κρεβάτια και τα υπόλοιπα έπιπλα να σχεδιάζονται και να παράγονται στην γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θέρετρου για την αυθεντική εμπειρία και τον σεβασμό προς τον τοπικό πολιτισμό, όλο το προσωπικό έχει προσληφθεί από τα γύρω χωριά και έχει εκπαιδευτεί για να εξασφαλίσει ότι η ιδιοκτησία θα παρέχει πόρους στα τοπικά χωριά. Κλείστε εισιτήρια, ετοιμάστε βαλίτσες, γεμίστε το iPod σας με Ντίλαν και Χάρισον, και είστε έτοιμοι για εμπειρία ζωής.

thekumaon.com


Διαβάστε επίσης: Αυτά τα δεντρόσπιτα είναι μόνο για “μεγάλα” παιδιά!

Share.

Comments are closed.