Δες γιατί πρέπει να κάνεις ένα solo ταξίδι έστω μια φορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι το τολμούν σε νεαρή ηλικία, ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν καλοί λόγοι για να κάνεις ένα ταξίδι μόνος σου.

Σίγουρα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και έχει να κάνει αρκετά με θέματα αυτοπροσδιορισμού.

Αυτό που έχει σημασία είναι να το τολμήσεις, διότι είναι μια εμπειρία ζωης που έχει πολλά να σου προσφέρει και οι παρακάτω λόγοι ίσως σε πείσουν να το βάλεις στην bucket list σου:

1. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Travel and Tourism Research βρήκε ότι το «solo» ταξίδι έδωσε στα άτομα που το έκαναν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους, το συναίσθημα ότι είχαν περισσότερο έλεγχο της ζωής και των κινήσεων τους και την ευκαιρία για συλλογισμό και αυτό-ανακάλυψη..

2. Γίνεσαι πιο κοινωνικός

Καταρχάς όλοι προσφέρονται να σε βοηθήσουν με τα πράγματα σου. Στη συνέχεια, θέλεις να μιλήσεις με ανθρώπους και καταλήγεις να γνωρίζεις απίστευτα άτομα στα οποία ενδεχομένως αν είχες παρέα δεν θα τους μιλούσες ποτέ. Στη τελική, δε γίνεται να έχεις ταξιδέψει μόνος σου και να μην έχεις μια ιστορία με έναν απίστευτο τύπο που γνώρισες τυχαία και περάσατε τέλεια.

3. Θα μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις

Δε θα χρειάζεται να συμβιβαστείς με το «τι θέλει η παρέα», θα αποφύγεις εκνευρισμούς και θα μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις, ο,τι ώρα το θέλεις.

4. Μαθαίνεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου

Μαθαίνεις να είσαι υπεύθυνος εσύ για τον εαυτό σου και δεν αφήνεσαι στους άλλους. Η εύκολη λύση είναι να αφηνόμαστε στη σιγουριά των άλλων και να μας οδηγούν αυτοί.

Σε ένα τέτοιο ταξίδι όμως εσύ και οι επιλογές σου θα κρίνουν τόσο την ασφάλεια σου όσο και το ταξίδι σου γενικότερα.

5. Είναι πιο οικονομικό

Όταν ταξιδεύεις μόνος, είναι πιο εύκολο να ξέρεις πόσα ακριβώς χρήματα θα ξοδέψεις, καθώς αποφασίζεις μόνος σου που, πότε και τι θα φας. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις οικονομία αν θέλεις ή να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για πάρτη σου.

6. Η συνολική εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη

Σίγουρα το να ταξιδεύεις με παρέα με φίλους, είναι μια ωραία εμπειρία, ωστόσο αν είσαι μόνος κάθε εμπειρία θα είναι πολύ πιο έντονη. Θα σκέφτεσαι τις αποφάσεις και τα μαθήματα που πήρες και πιθανότατα θα έχεις να διηγηθείς πολλές ιστορίες στους φίλους σου.

Διαβάστε επίσης: Ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο μέσα στην ζούγκλα της Ταϊλάνδης

Share.

Comments are closed.