Αυτά τα δεντρόσπιτα είναι μόνο για “μεγάλα” παιδιά!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα σημερινά δεντρόσπιτα δεν έχουν καμια σχέση με αυτά που παίζαμε ως παιδιά ή αυτά που βλέπαμε στις κλασικές αμερικάνικες ταινίες. Έχουν μετατραπεί σε πολυτελή καταφύγια, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε “μεγάλα” παιδιά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα Dawson Lake Tree Houses, τα οποία είναι φωλιασμένα σε μια δασώδη πλαγιά στην Δυτική Βιρτζίνια πάνω από τη λίμνη Dawson – μια λίμνη 12 μέτρων που περιβάλλεται από λιβάδια, ρυάκια και υγρότοπους.

Τα πανέμορφα μινιμαλιστικά καταφύγια παίρνουν πολλά στοιχεία από τα γειτονικά δέντρα, καθώς διαθέτουν στέγες με πολύ έντονη κλίση και έχουν επένδυση από ξύλο. Στο εσωτερικό τους υπάρχει ένας χώρος καθιστικού και ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο μέσα από τις τζαμαρίες από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Οι αρχιτέκτονες της Peter Pichler Architecture, σεβόμενοι την περιοχή αλλά και τα σπάνια είδη αυτής, σχεδίασαν τα δεντρόσπιτα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον.


Διαβάστε επίσης: Ένα ονειρεμένο θέρετρο στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Share.

Comments are closed.