Ο “εξορκιστής” των 1.000 ίππων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Hennessey Performance είναι μία αμερικάνικη εταιρία που φημίζεται για την ικανότητα της να τροποποιεί sports cars και super cars από κορυφαία brands όπως οι Ferrari, Porsche, McLaren, Chevrolet, Dodge, Cadillac, Lotus, Jeep, Ford, GMC, Lincoln και Lexus.

Ιδρύθηκε το 1991 από τον John Hennessey με την κύρια εγκατάσταση της να βρίσκεται δυτικά του Χιούστον στο Τέξας. Η εταιρία επικεντρώνεται στην τροποποίηση μηχανικών εξαρτημάτων για την δημιουργία αυτοκινήτων υψηλής ισχύος.

Αυτή τη φορά, οι μηχανικοί της αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παρακάτω Dodge Demon:

Αρχικά αποφάσισαν να της δώσουν ακριβώς αντίθετο όνομα, δηλαδή Exorcist, και την μετέτρεψαν σε ένα πανίσχυρο όχημα 1.000 ίππων, που πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα

Στην Hennessey Exorcist προσαρμόστηκε ένας υπερσυμπιεστής υψηλής ροής, νέες κεφαλές κυλίνδρων και ένα σωρό προσθήκες που της χαρίζουν τελική ταχύτητα 349 χλμ/ώρα.

«Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας αρχικά, ήταν να δούμε αν το Exorcist θα μπορούσε να πιάσει την τελική ταχύτητα του νέου Corvette ZR1. Τελικά καταφέραμε να την ξεπεράσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της εταιρείας, John Hennessey.

Και μάλλον ταπεινό θα τον χαρακτηρίζαμε καθώς η κατάμαυρη και εντυπωσιακή καινούρια Hennessey ξεπερνά σε ταχύτητα ακόμη και μοντέλα όπως τα McLaren 720S, Porsche 911 GT2 RS, Ferrari 812 Superfast και Lamborghini Huracan.

«Το Exorcist προσφέρει τις επιδόσεις ενός supercar την ίδια στιγμή που μπορεί κάποιος να το οδηγεί καθημερινά, καθώς χωρά εύκολα 4 άτομα και έχει αρκετά μεγάλο πορτμπαγκάζ. Είναι σαν να έχεις την ZR1 με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα» συμπληρώνει ο Hennessey.

Όσο για την τιμή του, μπορεί κάποιος να το παραγγείλει από το site της Hennessey με $119.950.

 

 

Share.

Comments are closed.