Μοναδική… η Ferrari γιορτάζει τα 70 της χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ορισμένα από τα μοντέλα της αποτιμώνται σε εκατομμύρια ευρώ στη δημοπρασία και τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα κυριαρχούν παγκοσμίως στους αγώνες ράλι. Η Ferrari γιορτάζει τα 70 της χρόνια, αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της στο Μαρανέλο, μερικά χιλιόμετρα από τη Μόντενα.

Τριήμεροι εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί στη βόρεια Ιταλία για το γεγονός αυτό. Αρχικά στο Μιλάνο όπου συγκεντρώνονται σήμερα περίπου 500 αγωνιστικά αυτοκίνητα, μετά στη Μόντενα και τέλος στο Μαρανέλο, με εκλεκτούς καλεσμένους.

Στις 12 Μαρτίου 1947 ο ‘Εντσο Φεράρι έβαζε μπρος το 125 S, το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το όνομά του. Με τις δοκιμές αυτές στο δρόμο στα περίχωρα του Μαρανέλο αρχίζει η ιστορία της σύγχρονης Ferrari. Αυτής που τότε ήταν μόλις ένα μικρό εργοστάσιο το οποίο ξεκίνησε από ένα όνειρο, την κατασκευή μοναδικών αγωνιστικών αυτοκινήτων μέσα μια χώρα που ξαναγεννιόταν από τις στάχτες της την επομένη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Με την πάροδο του χρόνου το σήμα της, το μαύρο ανορθωμένο άλογο, έγινε το έμβλημα της Ferrari και του Made in Italy.

Εβδομήντα χρόνια μετά, στις 12 Μαρτίου του 2017, η Φεράρι εγκαινίασε τους επίσημους εορτασμούς για την επέτειό της. Κατά τη διάρκεια του 2017, περισσότερες από 60 χώρες οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις που επιτρέπουν στους πελάτες και στους λάτρεις της Ferrari να ζήσουν μοναδικές στιγμές βάσει της ιδέας “Driven by Emotion” (“Oδηγείται από το συναίσθημα”). Αυτή η αρχή παραμένει πάντα ένας από τους πυλώνες πάνω τους οποίους θεμελιώθηκε η ιστορία της Ferrari. Το “Driven by Emotion” είναι ένα αφιέρωμα στα σπουδαία συναισθήματα που πρόσφεραν το αυτοκίνητά της μέσα σε 70 χρόνια, στα συναισθήματα που έχουν σχέση με την οδήγηση, το στυλ, την καινοτομία.

Μεταξύ των εκδηλώσεων, μια έκθεση που οργανώθηκε με το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου στο Κένσινγκτον στο Μουσείο Ferrari και εγκαινιάστηκε τον Μάιο. Στο Design Museum η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 15 Νοεμβρίου του 2017 έως τις 15 Απριλίου 2018. Το Autoworld Museum στις Βρυξέλλες γιορτάζει την 70η επέτειο παρουσιάζοντας 45 μοναδικά αυτοκίνητα.

Η ιστοσελίδα www.ferrari70.com  δημιουργήθηκε τον Μάρτιο ειδικά για την επέτειο και αναφέρει τις στιγμές και τα πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία της Ferrari. Οι επίσημοι λογαριασμοί της Ferrari στο Facebook, το Twitter και το Instagram ενημερώνουν τα εκατομμύρια των ακολούθων τους για τους εορτασμούς.

“Η Φεράρι είναι μια μυθική μάρκα: έχει μοναδικές επιδόσεις στους αγώνες ταχύτητας και αντιπροσωπεύει την κορυφή του σπορ αυτοκινήτου”, δηλώνει ο γάλλος ιστορικός του αυτοκινήτου Πατρίς Βερζέ. Μέσα σε μια Φεράρι υπάρχει “η μαγεία” κυρίως μέσω του “θορύβου της”. “Το να έχεις μια Φεράρι και να σε κοιτούν, αυτό είναι ένα μέρος του παιχνιδιού”, δηλώνει αστειευόμενος.

Η ξεχωριστή ιστορία της Ferrari αρχίζει το 1929, όταν το διάσημο ανορθωμένο άλογο διακρίνεται πάνω στην ιταλική σημαία και εμφανίζεται για πρώτη φορά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα Alfa Romeo, των οποίων ένας από τους πιλότους είναι κάποιος ‘Εντσο Φεράρι…

Share.

Comments are closed.