Η Aston Martin χορηγός ονόματος της Red Bull το 2018

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Aston Martin θα γίνει την επόμενη σεζόν χορηγός ονόματος της Red Bull στη Φόρμουλα Ένα κι έτσι η αυστριακή ομάδα, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια σε οδηγούς και κατασκευαστές την τετραετία 2010-13, θα ονομάζεται επίσημα Aston Martin Red Bull Racing. «Η χορηγία του ονόματος είναι το επόμενο λογικό βήμα για τη συνεργασία καινοτομίας μας με τη Red Bull Racing» τονίζει σε σημερινή δηλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, και προσθέτει: «Απολαμβάνουμε την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της μάρκας που προσφέρει μια ανανεωμένη Φόρμουλα Ένα».

Η Red Bull και η Aston Martin, η φημισμένη μάρκα, της οποίας τα πολυτελή αυτοκίνητα έχουν συνδεθεί με τον Τζέιμς Μποντ, έχουν ήδη αναπτύξει μια τεχνική σχέση. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Red Bull, Άντριαν Νιούι, του οποίου τα μονοθέσια χάρισαν στην αυστριακή ομάδα την κυριαρχία της την τετραετία 2010-13, έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στο «υπεραυτοκίνητο» της Aston Martin με την ονομασία Valkyrie, το οποίο θα παραδοθεί στους πελάτες το 2019.

Αυτή τη στιγμή τα μονοθέσια της Red Bull φέρουν μονάδες ισχύος της Renault με την επωνυμία Tag Heuer, ενώ οι νυν οδηγοί της ομάδας είναι ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο νεαρός Ολλανδός, Μαξ Φερστάπεν. Οι κανονισμοί για τους κινητήρες της Φόρμουλα Ένα αλλάζουν μετά το 2020, την ώρα που εκφράζονται αιτήματα για μια απλούστερη και φθηνότερη μονάδα ισχύος από την υβριδική 1,6 λίτρου V6 με τούρμπο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, και αυτό θα μπορούσε να ενδιαφέρει την Aston Martin. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν πόλεμο κινητήρων χωρίς περιορισμούς στο κόστος ή σε ώρες δοκιμών, αλλά πιστεύουμε ότι, εάν η FIA (σ.σ. η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, θα μας ενδιέφερε να εμπλακούμε» υπογράμμισε ο Πάλμερ.

Οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν ένα νέο κέντρο προηγμένης απόδοσης στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας, το οποίο θα ασχολείται με την τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και της Φόρμουλα Ένα. Η Red Bull ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν 110 νέες θέσεις εργασίας, με το κέντρο που θα στεγάσει το σχεδιαστικό και τεχνικό προσωπικό της Aston Martin να εργάζεται πάνω στα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα των δύο εταιρειών.

Η προηγούμενη χορηγία ονόματος της Red Bull, από το 2013 έως το 2015, ήταν με την -ιδιοκτησίας Nissan- μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Infiniti, που τώρα συνεργάζεται με τη Renault.

Share.

Comments are closed.