Το ρολόι του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ο μεγάλος “νικητής” του Euro 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι αναμφισβήτητα και ένας άντρας με μοναδικό στυλ, κάτι που αποδεικνύουν και οι πρόσφατες εμφανίσεις του στο φετινό Euro, οι οποίες του κέρδισαν τον τίτλο του “πιο καλοντυμένου προπονητή”.

Ενώ έχουν γίνει αναρίθμητα άρθρα για τα κομψά κοστούμια δια χειρός Gorgio Armani που φόρεσε με τον δικό του τρόπο ο πρώην επιθετικός της Ιταλίας, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει το ρολόι με το μπλε λουράκι που φιγούραρε στον καρπό του.

© Quality Sport Images / Getty Images / Ideal Image

Κατά την διάρκεια των αγώνων, το αφεντικό των Σκουάντρα Ατζούρα μπορούσε να δει απλά τον καρπό του για να υπολογίσει πόσα λεπτα απομένουν μέχρι το τελικό σφύριγμα, και αυτό γιατί το ρολόι που κοίταζε ήταν ένα Richard Mille RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ίδιο.

Πρόκειται για το δεύτερο ρολόι που δημιούργησε ο οίκος για τον Μαντσίνι μετά το Richard Mille RM 11-01 του 2013, και όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, διαθέτει ένα ειδικό καντράν για την παρακολούθηση του ημιχρόνου, του χρόνου διακοπής και του επιπλέον χρόνου ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

Είναι ένα ρολόι που πολλοί θα έλεγαν πως δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με το κομψό στυλ του κ. Sprezzatura, ωστόσο, όταν το βλέπεις στο καρπό του ενώ έχει ρίξει το σακάκι του στον ώμο μετά την λήξη ενός αγώνα, σίγουρα λες πως είναι από τους λίγους τύπους που μπορεί να φορέσει τόσο καλά ένα τέτοιο ρολόι.

“Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο και έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει το αποτέλεσμα ενός αγώνα”, είχε πει ο Μαντσίνι θέλοντας να δείξει πόσο σημαντικό είναι το ρολόι γι’αυτόν. Σίγουρα ένα ταπεινό Casio θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρό, όπου κάθε προπονητής θέλει να κλέψει ακόμη και το 0,001 τοις εκατό του πλεονεκτήματος έναντι της αντίπαλης ομάδας, η κατοχή μιας τέτοιας δημιουργίας παγκόσμιας κλάσης, δεν ακούγεται και τόσο κακή ιδέα.


Διαβάστε επίσης: Τα ρολόγια 5 προπονητών που τράβηξαν τα βλέμματα στο φετινό Euro

Share.

Comments are closed.