Το λάθος που κάνεις και “καταστρέφεις” το ρολόι σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάθε λάτρης των ρολογιών εκεί έξω γνωρίζει ότι υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς αν θέλεις το ρολόι σου να διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση, ιδιαίτερα αν είναι ένα κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας για το οποίο έχεις ξοδέψει μια μικρή περιουσία.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει το ρολόι του να πάθει τίποτα, είτε αξίζει 100 ευρώ, είτε 100.000 ευρώ. Οι περισσότεροι λάτρεις των ρολογιών μάλιστα παραδέχονται ότι αν δουν έστω και την παραμικρή γρατζουνιά στο ρολόι τους, μπορεί να πάθουν ένα μικρό εγκεφαλικό, καθώς μετατρέπεται αυτόματα σε ένα μεταχειρισμένο αξεσουάρ.

Το πρόβλημα συνήθως προέρχεται όταν προσπαθήσει κανείς να αλλάξει λουράκι ή μπρασελέ στο ρολόι του, προκειμένου να του δώσει μια καινούργια εμφάνιση. Οι περισσότεροι συνήθως χρησιμοποιούν αντικείμενα  που μπορεί να “τραυματίσουν” την κάσα του ρολογιού, και μετά χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Με προσοχή όμως γιατί είναι αποκαρδιωτική.

 

View this post on Instagram

 

❌ A result after removing the bracelet incorrectly ❌ Follow-up video on a scratch free method coming up, soon™️😂

A post shared by Watchmaker (@horologer) on

Η παραπάνω ανάρτηση ανήκει σε έναν ωρολογοποιό με πιστοποίηση WOSTEP (Watches of Switzerland Training & Education Program), ο οποίος δημοσιεύει συνεχώς πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα το πως μπορείς να αποσυναρμολογήσεις ένα Rolex Daytona. Πρόκειται για έναν άντρα από την Νορβηγία που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα Rolex, ωστόσο οι συμβουλές του για την αφαίρεση ενός ιμάντα παρακάτω, μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε ρολόι.

Στην ανάρτηση του ο Horologer χρησιμοποιεί ένα εξειδικευμένο εργαλείο της Rolex για την αφαίρεση και την προσθήκη ιμάντων στα ρολόγια του, ωστόσο υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Αν λοιπόν θέλετε να αλλάξετε ιμάντα στο ρολόι σας, προμηθευετείτε ένα ειδικό εργαλείο, γιατί κανείς δεν θέλει ένα ρολόι με γρατζουνιές.


Διαβάστε επίσης: 3 λάθη που κάνεις με το αυτόματο ρολόι σου

Share.

Comments are closed.