Η Panerai κυκλοφόρησε ένα συναρπαστικό ρολόι που είναι 98,6% ανακυκλωμένο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και μερικές μερες σας παρουσιάζουμε μερικά από τα σπουδαιότερα ρολόγια που κυκλοφόρησαν για το 2021 οι μεγαλοι οίκοι ωρολογοποιίας στην ψηφιακή έκθεση Watches & Wonders, η οποία είναι και η μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας. Από το ραντάρ μας δεν θα ξέφευγε φυσικά η Panerai, η οποία φέτος έκανε την διαφορά και αποκάλυψε το Submersible eLAB-ID, ένα συναρπαστικό ρολόι το οποίο κατασκευάζεται από 98,6% ανακυκλωμένα υλικά.

Η Panerai ανακοίνωσε το μοντέλο, μαζί με μια λίστα που περιείχε τα ονόματα των προμηθευτών που βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το κομμάτι που προάγει την βιωσιμότητα, το οποίο η μάρκα περιγράφει ως “το ρολόι με το υψηλότερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών που κατασκευάστηκε ποτέ.”

 

Μεγάλο μέρος του Submersible eLAB-ID – η κάσα, το χαρακτηριστικό “σάντουιτς” καντράν και οι γέφυρες του μηχανισμού – είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που ονομάζεται EcoTitanium, ένα ελαφρύ μέταλλο αεροδιαστημικής ποιότητας που η καθαρή περιέκτικότητα του σε ανακυκλωμένα υλικά αγγίζει το 80%.

Το Submersible eLAB-ID είναι επίσης το πρώτο ρολόι που διαθέτει 100% ανακυκλωμένο Super-LumiNova στον καντράν και τους δείκτες, 100% ανακυκλωμένο πυρίτιο για την βαλβίδα διαφυγής ηλίου και κρύσταλλο από ζαφείρι επίσης από ανακυκλωμένα υλικά.

Το ρολόι διαθέτει κάσα με διάμετρο 44 mm, η οποία έχει αντοχή στο νερός στα 300 μέτρα, και στο εσωτερικό της φιλοξενεί τον P.900e caliber, έναν αυτόματο μηχανισμό που χτυπά με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 3 ημέρες (72 ώρες).

Η βιωσιμότητα έχει μεγάλη σημασία, ιδίως για τους νεότερους καταναλωτές, και οι μάρκες αναζητούν όλο και περισσότερους τρόπους γνα δημιουργούν προϊόντα που να την προάγουν. Η Panerai έχει ακόμη μια πρωτοβουλία, την Panerai Ecologico, για την προώθηση της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα, με το Submersible eLAB-ID να είναι μέρος αυτής.

Προφανώς ένα ρολόι δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο, και αυτός είναι ο λόγος που η Panerai δημοσίευσε τους προμηθευτές της, προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους οίκους ωρολογοποιίας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και να δημιουργούν φιλικά προς το περιβάλλον ρολόγια.

Το Panerai Submersible eLAB-ID είναι μια περιορισμένη έκδοση 30 τεμαχίων και κοστίζει 60.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Panerai εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα ξεχωριστό και πολυτελές ρολόι για όσους αγαπούν τους υπερήρωες της Marvel

Share.

Comments are closed.