Δείτε το ρολόι που φόρεσε ο Τζεφ Μπέζος στο διάστημα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του οχήματος New Shepard της εταιρίας Blue Origin, βρέθηκαν στο διάστημα για μερικά λεπτά (η πτήση διήρκησε συνολικά 11 λεπτά) και στην συνέχεια επέστρεψαν με ασφάλεια στην Γη.

Η πτήση αφορούσε το ταξίδι ακριβώς πάνω από τη γραμμή Kármán, η οποία χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του ορίου μεταξύ της ατμόσφαιρας της γης και του διαστήματος (68 χιλιόμετρα υψηλότερα απ’ ό, τι πήγε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον – αλλά ποιος μετράει;).

Αυτό το άρθρο δεν αφορά τον πόλεμο του διαστήματος που έχει ξεσπάει εδώ και αρκετά καιρό, αλλά ένα από τα αγαπημένα μας θέματα, που είναι φυσικά τα ρολόγια. Για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό επίτευγμα, η Omega, “στόλισε” τους καρπούς του πληρώματος με ένα Speedmaster Moonwatch (το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο διάστημα το 1969) με custom γκρι velcro λουράκι.

Συγκεκριμένα, φορούσαν την νεότερη αναφορά 310.30.42.50.01.001, γνωστή και ως Speedy, που διαθέτει τον νέο μηχανισμό calibre 3861 Speedmaster που είδαμε νωρίτερα φέτος, ο οποίος είναι εξοπλισμένoς για να αντέχει σε μαγνητικά πεδία που φτάνουν τα 15.000 gauss και προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος.

Προφανώς ο Μπέζος θα μπορούσε από μόνος του να αγοράσει τα ρολόγια (μπορεί να τα αντέξει οικονομικά), η Omega ωστοσο είναι πάντα παρούσα σε τέτοιες περιστάσεις και έκανε μερικές τροποποιήσεις στο μοντέλο. Κάθε ρολόι λοιπόν είχε το όνομα του χρήστη χαραγμένο στο βαρέλι, τον αριθμό της πτήσης και τα διακριτικά φτερά της Blue Origin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Το συγκεκριμένο μοντέλο, χωρίς καμία από τις προσαρμογές που έγιναν χάρη στον Μπέζος, είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή στην τιμή των 6.400 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το αγαπημένο ρολόι του Τζεφ Μπέζος δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζεις!

Share.

Comments are closed.