Στο σφυρί ένα πολύ σπάνιο ρολόι Patek Philippe. Προηγούμενος κάτοχός του, κάποιος Βλαντίμιρ Πούτιν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο ρολόι χειρός Patek Philippe από τιτάνιο θα πωληθεί σε δημοπρασία στο Μονακό τον Ιούλιο από τον οίκο δημοπρασιών Monaco Legend. Ο προηγούμενος κάτοχός του ήταν κάποιος Βλαντίμιρ Πούτιν… Σύμφωνα πάντως με τον τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είναι αναληθείς οι πληροφορίες που θέλουν το ρολόι να ανήκε στον επικεφαλής του ρωσικού κράτος.

Δεν είναι σαφές πότε αγοράστηκε το ρολόι αυτό, καθώς τα συνοδευτικά χαρτιά του δεν αναφέρουν ημερομηνία. Ωστόσο φαίνεται πως η αγορά του έγινε στο Λονδίνο, στο κατάστημα Watches of Switzerland, στο όνομα ενός Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν. Οι πιθανότητες μιας συνωνυμίας ή ενός αστείου είναι μικρές σε ένα τέτοιο θέμα, εκτιμά ο συντάκτης του Business Insider UK.

Όμως ο Πούτιν αγαπά τόσο πολύ τα ρολόγια, αυτός που παίζει με τον χρόνο και τους ομολόγους του από το μοσχοβίτικο μέγαρό του. Το πάθος του για τα ρολόγια του δεν είναι μυστικό, γράφει το Le Point.

Για όσους αμφιβάλλουν ακόμη για το καλό γούστο και τα χρήματα που δαπανά στα ρολόγια ο σημερινός τσάρος της Ρωσίας, επιβάλλεται να κάνουν μια βόλτα στο Μονακό, εκεί όπου θα πωληθεί μεταξύ άλλων σπάνιων αντικειμένων το Patek Philippe 5208 P. Είναι απλά, ένα από τα πιο περίπλοκα ρολόγια του θρυλικού ελβετικού οίκου ωρολογοποιίας. Το συγκεκριμένο ρολόι πωλείται μόνο σε αξιόπιστους πελάτες του οίκου, δηλαδή σε αυτούς που αγοράζουν πολλά από τα ρολόγια του. Η τιμή του είναι 980.000 ελβετικά φράγκα (1 εκατομμύριο δολάρια) και είναι ένα από τα ακριβότερα ρολόγια στην αγορά, σύμφωνα με το Hodinkee.

Δεν προκαλεί έκπληξη που ο Πούτιν θα μπορούσε να πουλήσει ένα τέτοιο σπάνιο και ακριβό ρολόι. Είναι γνωστός λάτρης των ρολογιών, επισκέπτεται εκδηλώσεις όπου εκτίθενται συλλογές ρολογιών. Το κόστος του καθενός από τα συγκεκριμένα ρολόγια είναι αρκετές φορές υψηλότερο από τις ετήσιες αποδοχές του Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας, που εκτιμώνται σε 112.000 δολάρια.

Share.

Comments are closed.