Οι εναλλακτικοί τρόποι για να φάτε τα στρείδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεχάστε τον χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο, και δοκιμάστε αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους για να φάτε στρείδια.

Αυτές οι συμβουλές από τον βραβευμένο με αστέρια Michelin chef, Steve Smith, θα πάνε το σερβιρισμα των στρειδιών σε ένα νέο επίπεδο.

Τα στρείδια, όπως αναπόφευκτα θα γνωρίζετε, θεωρούνται μια απο τις πιο πολυτελείς τροφές στον κόσμο. Χαμηλά σε λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χρήσιμα στην κρεβατοκάμαρα, θεωρούνται επίσης μια καλή εναλλακτική λύση στο κρέας, δεδομένου του πόσο πλούσια σε σίδηρο είναι.

Έτσι, καθώς τα συγκεκριμένα θαλασσινά σερβίρονται παραδοσιακά με mignonette – ένα καρύκευμα που συνοδεύει τα ωμά στρείδια, ο chef του Bohemia Restaurant στο Jersey, Steve Smith, μας λέει τα κορυφαία tips του για εναλλακτικό σερβίρισμα. Πετάξτε το χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο από το παράθυρο, γιατί ο ουρανίσκος σας πρόκειται να  απογειωθεί!

Απογειώστε την γεύση τους με λίγη τεκίλα

Κάντε πιο συναρπαστικά τα στρείδια σας με τεκίλα! “Λέει ο Smith. “Η τεκίλα lime mignonette μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας τεκίλα, 2 κουταλιές της σούπας lime, φλούδα απο μισό lime, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο εσαλότ, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο και λίγο αλάτι.

“Ανακατέψτε τα όλα μαζί και στη συνέχεια, σερβίρετε με φρεσκοκομμένα στρείδια”.

Τολμήστε να τα τηγανίσετε

“Δεν χρειάζεται να τρώτε ωμά στρείδια», προσθέτει ο Michelin-starred chef. “Τα τηγανιτά στρείδια γίνονται ένα σπουδαίο σνακ! Καλύψτε τα στρείδια σας με αλεύρι, χτυπημένο αυγό και ψίχουλα ψωμιού στη συνέχεια τηγανίστε τα για 1-2 λεπτά έως ότου είναι τραγανά “.

Το ιδανικό ζευγάρωμα

«Τα στρείδια και η σαμπάνια είναι ένας κλασικός συνδυασμός,» λέει ο Smith, «γιατί να μην προσθέσετε φυσαλίδες;»

“Για να δημιουργήσετε τη mignonette, ανακατέψτε ξίδι σαμπάνιας, ψιλοκομμένα εσαλότ και αγγούρι, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν στο ψυγείο. Προσθέστε την σαμπάνια στη mignonette λίγο πριν τα σερβίρετε. ”

Βουτυρώστε τα

Αν θέλετε να διατηρήσετε μίνιμαλ γεύση, “λέει ο Smith”, ζεστάνετε ελαφρά τα στρείδια και απλώς σερβίρετε με χυμό λεμονιού. Αν προτιμάτε μια πιο αρωματική παρά ξινή γεύση, τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο από φύκια πάνω από κάθε στρείδι και ζεστάνετε για 3-4 λεπτά.”

Say Cheese

Για ένα πραγματικά επιεικές πιάτο με στρείδια, καταλήγει ο chef , ” Πασπαλίστε τα με παρμεζάνα. Ρίξτε τους ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, τρίψτε πάνω τους πιπέρι, και στη συνέχεια ψήστε τα για 1 λεπτό. Νόστιμο!”

Share.

Comments are closed.