Η συλλογή που θα ήθελε να έχει κάθε λάτρης του κρασιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αυτήν την εντυπωσιακή νέα προσθήκη στην Ultimate Συλλογή της Assouline, ο Enrico Bernardo, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, φαντάζεται το τέλειο κελάρι, γεμάτο με τα πιο εξαιρετικά κρασιά του εικοστού αιώνα, στον τόμο: The Impossible Collection of Wine.

Ζυγίζοντας τις αρετές της σπανιότητας, του terroir, της γεύσης και της ιστορικότητας, η λίστα κρασιών του Bernardo, είναι μια λίστα που οποιοσδήποτε connoisseur θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί. Για να μετατρέψει τα σταφύλια σε εμφιαλωμένη ποίηση, ο οινοποιός πρέπει να είναι και ένα είδος αλχημιστή. Παρά τις αλλαγές της τεχνολογίας και των γεύσεων τα τελευταία 100 χρόνια, η τέχνη της παρασκευής ενός κρασιού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Ένα σπουδαίο κρασί παραμένει το προϊόν αμέτρητων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η πρόνοια.

Σε αυτές τις σελίδες ο Bernardo παρουσιάζει τα πιο εξαιρετικά vintage κρασιά σε όλο τον κόσμο, από την Krug Champagne του 1928 στο Penfolds Grange Bin 95 του 1951 και στο Stag’s Leap Estate SLV του 1973, προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στην ιστορία, μέσα από μια απίστευτη συλλογή. Αυτή η υπερμεγέθης πολυτελής έκδοση, η οποία είναι εμπλουτισμένη με πανέμορφες εικόνες, συνοδεύεται από ένα ξύλινο κιβώτιο και είναι η παραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αληθινού γνώστη του κρασιού.


assouline.com

Share.

Comments are closed.