Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φυλλο για να μην τρώτε απ’ έξω

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ιδανική για εργένηδες και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα.

Σίγουρα το να σηκωθείς το πρωί και να πεταχτείς στον φούρνο της γειτονιάς σου για να αγοράσεις μια τυρόπιτα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο εδώ σου έχω την ιδανική λύση για να μην τρώς απ’έξω.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. φέτα
  • 350 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.

Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα αυγά (αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει λίγο) και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα μπόλ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε το μείγμα (βούτυρο-γιαούρτι-αλεύρι-αυγά), ανακατεύοντας πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό στρογγυλό ταψακι περίπου 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.

Πασπαλιζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει η τυρόπιτα.

Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.


Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο από τον chef Γιώργο Παπαστάθη

Share.

Comments are closed.