BLT Σάντουιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

2 τσιαπάτες πολύσπορες ή ψωμί του τοστ
6 φέτες μπέικον καπνιστό
1 ντομάτα
4 φύλλα μαρουλιού
2-4 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι αντικολλητικό τις φέτες μπέικον. Ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει σε δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε όμως έξτρα ελαιόλαδο.
Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τη ντομάτα σε στρογγυλές κάθετες φέτες πάχους 2 χιλ. και αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε το μαρούλι μας κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε. Αρχίζουμε να συνθέτουμε το sandwich κόβοντας το κατά μήκος στη μέση.

Αν θέλουμε μπορούμε να φρυγανίσουμε τα ψωμιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-6 λεπτά.
Απλώνουμε μαγιονέζα και από τις 2 πλευρές, βάζουμε 3 φέτες ντομάτα, 2 φύλλα μαρουλιού και το μπέικον και σερβίρουμε!

 

 

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

Share.

Comments are closed.