Φιλέτο πιπεράτο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά (για 2 άτομα)

2 φιλέτα χοντροκομμένα γύρω στα 170-230 γρ. έκαστο (εναλλακτικά δυο εσκαλόπ = κόντρα μπριζόλα χωρίς κόκκαλο)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. διάφορα θρυμματισμένα πιπέρια
100 ml. ζωμός βοδινού
100 ml. κρέμα γάλακτος
αλάτι

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή σε γκριλιέρα αν προτιμάτε) και αφού το βάλετε σε δυνατή ένταση για 2 λεπτά, ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει και αναμιχθεί, ώστε να μην μαυρίσει. Μόλις κάψουν ακουμπάτε τα δύο φιλέτα ή εσκαλόπ για να πάρουν χρώμα απ’ την κάτω πλευρά.

Γυρνάτε πλευρά κάθε λεπτό για περίπου 5 λεπτά ώστε να γίνει medium rare.

Όταν ετοιμαστούν τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ξύλο κοπής με ένα αλουμινόχαρτο από πάνω να ξεκουραστούν και να διατηρηθούν ζεστά όσο θα φτιάχνετε την σάλτσα.

Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνετε την ένταση στα ¾ και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν ένα λεπτό μόνα τους και αμέσως μετά τα πιπέρια να βγάλουν τα αρωματά τους. Αμέσως μετά ρίχνετε τον ζωμό να δέσει τα αρώματα των πιπεριών με τις κρεάτινες γεύσεις. Στόχος σας να μειώσετε το υγρό με στόχο η σάλτσα να είναι δεμένη πριν μπει η κρέμα. Θα σας πάει περί το 1’-1’30”.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν στη σάλτσα όλα τα υπολείμματα απ’ το ψήσιμο του κρέατος που ενδέχεται να έχουν κολλήσει στο τηγάνι σας. Στο δικό μας δεν κολλάνε γιατί είναι αντικολλητικό της Fest οπότε είναι πιο εύκολα τα πράγματα!

Σε ένα λεπτό η σάλτσα σας είναι έτοιμη.

Μεταφέρετε τα φιλέτα / εσκαλόπ είτε κομμένα σε λεπτές λωρίδες, είτε ολόκληρα (ανάλογα με τα γούστα σας) στα πιάτα τους και βάζετε την σάλτσα πιπεριών από πάνω.

Μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες που αποτελούν το σίγουρο συνοδευτικό για κάθε κρέας και με ψητά ή βραστά πράσινα λαχανικά.

 

Συνταγή: Caruso.gr

Share.

Comments are closed.