7 άτυποι κανόνες που ισχύουν σε ένα “άντρο” καπνιστών πούρου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Cigar Lounge, είναι ένας χώρος όπου οι cigar aficionados μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα μοναδικό πούρο, συνήθως με την συνοδεία κάποιου εκλεκτού ουίσκι. Σε κάθε τέτοιο χώρο ωστόσο, ισχύουν μερικοί άτυποι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι καπνιστές, ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει την εμπειρία του στο έπακρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ιδρυτή του Cigar Social Club, David J. Figueroa, οι πιο ουσιαστικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά που μπαίνετε μέσα σε ένα Cigar Lounge είναι:

Μην μυρίζετε και μην γλύφετε ένα πούρο

Μην είστε αυτός ο τύπος που γυροφέρνει μέσα σε ένα κατάστημα μυρίζοντας τα πούρα που μπορεί να αγοράσει κάποιος άλλος πελάτης. Κανείς δεν θέλει να αγοράσει ένα πούρο που έχει δοκιμαστεί με την γλώσσα ή έχει βρεθεί κοντά στα ρουθούνια κάποιου άλλου.

Ποτέ μην φυσάτε τον καπνό προς την μεριά κάποιου άλλου

Να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι γύρω σας, ενώ καπνίζετε. Παρόλο που είναι φυσιολογικό να βρίσκεστε γύρω από καπνό σε ένα κατάστημα πούρων, δεν είναι σωστό να καπνίζετε συνεχώς προς την κατεύθυνση ενός συναδέλφου καπνιστή.

Μην σβήνετε άτσαλα το πούρο σας μέσα σε ένα σταχτοδοχείο

Ένα πούρο θα σβήσει σιγά σιγά απο μόνο του. Σεβαστείτε το πούρο σας και μην προσπαθήσετε να το σβήσετε άτσαλα μέσα σε ένα σταχτοδοχείο. Αυτό δεν είναι καθόλου πρέπον σε ένα cigar lounge.

Μην αφήσετε ποτέ την στάχτη σας να πέσει κάτω

Αν δεν συμμετέχετε σε κάποιον διαγωνισμό για το ποιος θα αφήσει την μακρύτερη στάχτη στο άκρο του πούρου του, θα πρέπει πάντα να σέβεστε το cigar lounge που επισκέπτεστε και να είστε προσεκτικοί να μην σας πέσει στάχτη στο πάτωμα ή στα έπιπλα.

Μην φέρνετε τα δικά σας πούρα σε ένα cigar lounge

Η κοινότητα των πούρων κερδίζει όταν την υποστηρίζουμε οικονομικά. Αν πρόκειται να επισκεφθείτε ένα cigar lounge και να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις και τις ανέσεις που σας προσφέρει για να καπνίσετε, φροντίστε να αγοράσετε ένα πούρο. Λάβετε υπόψιν ότι σε ορισμένα καταστήματα υπάρχει ένα fee για όσους επιθυμούν να καπνίζουν τα δικά τους πούρα. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, και πάλι σας συνιστούμε να αγοράσετε τουλάχιστον ένα πούρο.

Πάντα να κόβετε και να ανάβετε σωστά το πούρο σας

Η κακή κοπή μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ένα πούρο και να το κάνει να καίγεται ασταμάτητα. Είναι σημαντικό να κόβετε πάντα ένα πούρο στο καπάκι, το οποίο είναι ένα μικρό κομμάτι καπνού που χρησιμοποιείται για να κλείσει την μια πλευρά του πούρου. Η πολύ βαθιά κοπή μπορεί να χαλάσει ένα πούρο. Οι τρεις πιο κοινοί τρόποι κοπής πούρων είναι το straight cut, το punch cut, και το v-cut.

Το άναμμα ενός πούρου είναι εξίσου σημαντικό με την κοπή. Είναι σημαντικό να ανάψουμε το πούρο μας με τον σωστό τρόπο για να αποφύγουμε ζητήματα όπως η ανώμαλη καύση. Για να ανάψετε σωστά ένα πούρο θα χρειαστείτε έναν αναπτήρα (απο άοσμο φυσικό αέριο όπως το βουτάνιο), ή σπίρτα. Ποτέ μην ανάβετε ένα πούρο από ένα κερί, καθώς τα σωματίδια του αρώματος του μπορεί να το καταστρέψουν.

Ανάψτε ομοιόμορφα ολόκληρη την άκρη του πούρου και τραβήξτε δυο-τρεις κοφτές ρουφηξιές για να ανάψει καλά. Από εδώ και πέρα φροντίστε να το καπνίζετε αργά και νωχελικά όπως του ταιριάζει. Μην είστε ανυπόμονοι και το καπνίζετε με γρήγορες ρουφηξιές γιατί θα υπερθερμανθεί και θα χάσετε το μεγαλύτερο μέρος της απόλαυσης. Αν σβήσει, ανάψτε το ξανά πριν κρυώσει.

Μην είστε ο τύπος “καπνιζω μόνο κουβανέζικα πούρα”

Τα πούρα, όπως και το κρασί, έχουν προχωρήσει πολύ και δεν προέρχονται αποκλειστικά από μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου. Ενώ η Κούβα είναι ιστορικά γνωστό ότι παράγει ωραία πούρα, η Νικαράγουα, η Ονδούρα και η Δομινικανή Δημοκρατία, έχουν ακμάσει και φημίζονται για την παραγωγή μερικών από τους καλύτερους καπνούς στον κόσμο.


Διαβάστε επίσης: 5 από τους πιο εμβληματικούς καπνιστές πούρου

Share.

Comments are closed.