5 εναλλακτικοί τρόποι για να φάτε τα στρείδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεχάστε τον χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο, και δοκιμάστε αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους για να φάτε στρείδια.

Τα στρείδια, όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, θεωρούνται μια από τις πιο πολυτελείς τροφές στον κόσμο. Χαμηλά σε λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χρήσιμα στην κρεβατοκάμαρα, θεωρούνται επίσης μια καλή εναλλακτική λύση στο κρέας, δεδομένου του πόσο πλούσια σε σίδηρο είναι.

Έτσι, καθώς τα συγκεκριμένα θαλασσινά σερβίρονται παραδοσιακά με mignonette – ξιδάτη σάλτσα που συνήθως συνοδεύει τα ωμά στρείδια -, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Steve Smith, μας λέει τα κορυφαία tips του για εναλλακτικό σερβίρισμα. Πετάξτε το χυμό λεμονιού και το ταμπάσκο από το παράθυρο, γιατί ο ουρανίσκος σας πρόκειται να  απογειωθεί!

Απογειώστε την γεύση τους με λίγη τεκίλα

“Κάντε τα στρείδια σας πιο συναρπαστικά χρησιμοποιώντας τεκίλα! “λέει ο Smith. “Η τεκίλα lime mignonette μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας τεκίλα, 2 κουταλιές της σούπας λάιμ, φλούδα από μισό λάιμ, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο εσαλότ, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και στη συνέχεια, σερβίρετε με φρεσκοκομμένα στρείδια.”

Τηγανίστε τα

“Δεν χρειάζεται να τρώτε ωμά στρείδια», αναφέρει ο Smith. “Τα τηγανιτά στρείδια γίνονται ένα σπουδαίο σνακ! Καλύψτε τα στρείδια σας με αλεύρι, χτυπημένο αυγό και ψίχουλα ψωμιού στη συνέχεια τηγανίστε τα για 1-2 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανά.”

Βουτυρώστε τα

“Αν θέλετε να διατηρήσετε μίνιμαλ γεύση” λέει ο Smith, ” ζεστάνετε ελαφρά τα στρείδια και απλώς σερβίρετε με χυμό λεμονιού. Αν προτιμάτε μια πιο αρωματική, παρά ξινή γεύση, τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο από φύκια πάνω από κάθε στρείδι και ζεστάνετε για 3-4 λεπτά.”

Το ιδανικό ζευγάρωμα

 

View this post on Instagram

 

6 день. 6 день новой долбанной жизни. Продолжаем рефликсировать

A post shared by ➰Tanya ➰ (@testini_prague) on

“Τα στρείδια και η σαμπάνια είναι ένας κλασικός συνδυασμός” λέει ο Smith, “γιατί να μην προσθέσετε φυσαλίδες;”

“Για να δημιουργήσετε τη mignonette, ανακατέψτε ξίδι σαμπάνιας, ψιλοκομμένο εσαλότ και αγγούρι, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν στο ψυγείο. Προσθέστε την σαμπάνια στη mignonette λίγο πριν τα σερβίρετε.”

Βάλτε τους παρμεζάνα

“Για ένα πραγματικά επιεικές πιάτο με στρείδια” καταλήγει ο σεφ, “πασπαλίστε τα με παρμεζάνα. Ρίξτε τους ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, τρίψτε πάνω τους πιπέρι, και στη συνέχεια ψήστε τα για 1 λεπτό. Υπέροχο!”

Διαβάστε επίσης: 6 ανοιξιάτικα κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι στο σπίτι

Share.

Comments are closed.