Buffalo chicken wings

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι διάσημες φτερούγες κοτόπουλου είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για την μπίρα σας!

Υλικά

15 φτερούγες κοτόπουλου
500ml ξινόγαλα
30ml ελαιόλαδο
150γρ. σάλτσα πιπεριάς καυτερή ή Tabasco
150γρ. βούτυρο λιωμένο
5γρ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Για το blue cheese dressing

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
20ml χυμό λεμόνι
20ml ξίδι από λευκό κρασί
100γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. γάλα
100ml ελαιόλαδο
250γρ. blue cheese

 

Eκτέλεση

Κόβετε τις φτερούγες στη μέση και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ. Προσθέτετε το ξινόγαλα, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Στραγγίζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψάκι. Τις ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το dressing: Σε ένα μπολ και με σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ξίδι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο. Τέλος, τρίβετε μέσα το blue cheese, προσθέτετε και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την καυτερή σάλτσα και ρίχνετε μέσα τις φτερούγες μόλις βγουν από τον φούρνο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε να γλασαριστούν οι φτερούγες.

Σερβίρετε τις φτερούγες σε πιάτα, συνοδεύοντας με το blue cheese dressing.

Share.

Comments are closed.