Σπαγγέτι µε πέστο βασιλικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά Συνταγής

400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
1/4 φλ. κουκουνάρι
1/4 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κατ’ αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

2. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

3. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.

 

 

Share.

Comments are closed.